inteckning kvalifikationer problem – inte tillräckligt med inkomster

Kvalificerade för en inteckning kan vara en stressig affär. Ett vanligt problem som kan uppstå är att inte ha tillräckligt med intäkter för att kvalificera sig för lånebeloppet. Om du har detta problem, här är några möjliga lösningar.

inteckning kreativitet

Du hittar ditt drömhus och behöver få ett bostadslån. Du har stor kredit, nästan inga skulder och har varit anställd i fem år med samma företag. Du ansöker om ett lån och chockad när du stängs. Anledningen? Långivaren säger att du har tillräckligt årsinkomst för att motivera lånebeloppet.

Vad långivaren är verkligen berätta är det inte tror att du har råd med de månatliga betalningarna för inteckning. Innan du går ballistisk, bör du sitta ner och på allvar se över din ekonomiska situation. Att få ett bostadslån är bra och allt, men inte om du inte kan göra månatliga betalningar. Försök att vara realistisk i din bedömning. Det kommer att spara dig många sömnlösa nätter. Men vad händer om du har råd att betala?

Den första kreativ lösning du kanske vill överväga är en ökning i mängden av handpenningen. Genom att öka din handpenning, kommer du minska det belopp som ska lånas som kan göra hela skillnaden i kvalet. Om du kan stöta handpenningen upp till 25% av det totala värdet på fastigheten, kommer många långivare slappna behörighetskraven.

En andra kreativa lösningen innebär alternativa lån källor. Initialt kan gamla goda mamma och pappa kan hjälpa dig. I själva verket är detta en av de traditionella ner källorna betalning finansiering för de flesta första gången husköpare.

Ett mindre känt alternativ, dock är ditt 401k pension konto. Enligt federal lag, kan du låna upp till 50% av din 401k balans. De återbetalningar måste göras i fem år, så analysera hur detta alternativ kommer att påverka din ekonomi. Om du klarar av det, kommer du att vara i den fördelaktiga situationen att betala själv ränta i stället för en bank.

Oavsett vilken metod du tar, otillräckliga inkomster behöver inte vara slutet på dina framtidsutsikter hem köper. Var kreativ och du kan hitta en lösning.