inteckning konsulter finns där för sina kunder, inte för långivarna. (Hovman hypothcaire)

Om du ska lämna in en ansökan om en inteckning, kommer du att känna att du är i en sorts strid med långivaren, eftersom du är på två olika sidor av frågan. Kreditinstitutet vill den högsta räntan, så att han kan göra mest pengar, och du vill ha den lägsta räntan så att du kan ha den lägsta inteckning betalning. En inteckning mäklare (hovman hypothecaire) kommer att fungera som en mellanhand i dessa transaktioner.

Är mäklaren på sidan av långivaren eller låntagaren i det här fallet? När du hör att det långivande institutet betalar mäklarens arvode, kan du anta att mäklaren kommer att gynna de intressen som långivare. Det är inte hur det händer.

Inteckning företag är ett mycket konkurrenskraftigt företag i Kanada. Några av de större inteckning mäklare (hovman hypotheque) mäklare miljarder dollar i bolån varje år. LendersLending institutioner vill arbeta med mäklare så att de kan öka sina lån verksamhet så mycket som möjligt.

Mäklare (hovman hypotheque) gör ungefär samma provision, oavsett vilken långivande institutet de arbetar med. Detta gör mäklare ganska oberoende, eftersom de kommer att få samma avgift från någon av långivarna. Låntagarna är lika glada att inte betala denna avgift.

Konkurrensen som detta gör låneinstitut vill samarbeta med mäklare att utöka sin inteckning framtidsutsikter, och det innebär att en låntagarens ansökan kan ses av dussintals långivare.

Låntagaren sedan verkligen blir kunden av mäklare (hovmannen hypothecaire). En mäklare ser till att tjäna sin klient genom att hitta den bästa inteckning strategi och inteckning produkt för honom.

Målet för en god inteckning konsult är:
1) Att skapa kunder för livet
2) För att göra dem lyckliga nog att rekommendera mäklaren till vänner, familj och grannar

En inteckning mäklare (hovman hypothécaire) kommer att tjäna sin lön genom provision han får. De vill bygga upp en nöjd kundbas så att deras rykte, och därmed mängden affärer (och provisioner) kommer att bli större.

Allt detta innebär att även om långivaren betalar mäklarens arvode, är det låntagaren att mäklaren arbetar för och vill behålla nöjda.