inteckning kan vara en lång förlovning

Inteckning är en juridisk verktyg som lovar en fastighet som en återbetalning för att få ett lån. Även om en person inte har tillräckligt med pengar för att köpa en fastighet direkt i kontanter, kan han göra det genom inteckning. Inteckning ger garanti för att lånet kommer att betalas tillbaka i tid. Hur så? Om låntagaren inte betalar för lånet, får långivaren återkräva lånet genom avskärmning och försäljning av den intecknade egendomen.

En anmärkning, anger de ekonomiska villkoren i ett låneavtal är en del av bolåneprocessen. Den andra delen beskriver bostadspapper de juridiska detaljerna i fastigheten och ytterligare lovar fastigheten som säkerhet för återbetalning av lånet.

Mortgage långivare är vanligtvis banker, Credit Union eller andra finansinstitut. Dessa långivare kräver oftast låntagaren att sätta upp en viss mängd kontanter som delbetalning för köpet. Om låntagaren är att köpa en 200.000-dollar-hem, måste han först betala erforderlig handpenning på $ 10.000 från hans egna medel och sedan ansöka om en inteckning lån till ett belopp av $ 190.000 för att täcka skillnaden.

Utlåning företag är ganska stränga om beviljande bolån. Långivare kräver Viktig information om låntagaren och använda den för att bedöma låntagarens förmåga och villighet att betala lånet. Onödigt att säga, bör låntagaren lämna till långivaren, personliga såväl som affärs fakta, från vilka han är säkra hypotekslån.

Innan en inteckning lån beviljas, ställa fastigheten upp som garanti kommer att bedömas för sin beräknade marknadsvärdet av en professionell värderingsman. Långivaren vill se till att värdet på fastigheten är lika värd som lånet om låntagaren defaults på lånet och långivaren har att utestänga nämnda egendom.

Mortgage lån beviljas efter alla krav är uppfyllda. Hypotekslån avtalet ange de aktuella räntor och lånevillkor återbetalning som mängden och frekvensen, etcetera.

Den hypotekslån ränta och antal år kommer att bestämma mängden månatliga betalningar. Varaktighet av inteckning sträcker sig från den kortaste, 1 år upp till 25 år eller möjligen mer.

Det finns andra förutsättningar låntagaren har att följa när han accepterar hypotekslån. Först måste han skriva en revers som han är skyldig att återbetala inteckning. Andra har låntagaren dessutom ha brand och andra faror försäkring på fastigheten, samt betala fastighetsskatt. Fel på den del av låntagaren att uppfylla dessa skyldigheter utgör en standard på bolån och kommer att innebära avskärmning på fastigheten av långivaren.

Den faktiska hypotekslån fond utgåvan kommer att hända i slutet. Låntagaren får pengarna avsedda för husköp från långivaren och underteckna lånehandlingar. Hypotekslån definitivt kommer att ha andra kostnader som skall betalas av låntagaren. Dessa kostnader eller avgifter är oftast administrativ avgift, avgifter för kreditupplysningar, bedömning avgift och andra serviceavgifter i förhållande till ansökan om hypotekslån.

Avbetalning systemen kommer i stor utsträckning att bero på ränta och betalningstid. Räntebetalning är den första delen och amortering är den andra delen av inteckning betalning.

I en inteckning betalning, är ränta kostnaden för att använda pengarna för långivaren medan huvudmannen är det belopp låntagaren fortfarande skyldig långivaren. Processen för återbetalning av lån är samtal avskrivningar.

Detaljerna i inteckning återbetalning kommer att diskuteras ingående av långivaren med låntagaren under transaktionen så att båda parter kommer att förstå den fulla omfattningen av avtalet. Månadsvis betalningsplan för bolån kommer att ges till låntagaren och blir en del av lånehandlingar.

Vid slutet av hypotekslån transaktionen, båda parter fram lyckligare – långivaren, för att ha tjänat en nöjd kund, låntagaren, som har precis köpt sitt drömprojekt.