inteckning jämförelser och shopping dina lån, på ett enkelt sätt

Att försöka jämföra lån, deras arvoden, och som man verkligen är vettigt för dig kan vara ett jobb i sig. Smarta shoppare jämföra olika räntor, men hur vet du att du får det bästa som du kan? Räntorna är viktiga, men det finns villkor för det lån som måste beaktas. Är lånet en fast ränta så att lånet betalning kommer att vara densamma för de kommande 30 åren? Är det ett lån som löper på 2,3 eller 7 år eller är det en fast betalning för en tid och sedan betalningen justeras med den föränderliga räntan? Vissa lån som faktiskt gör att du kan betala mindre belopp per månad, men detta kan orsaka problem när de säljer din bostad. Du kan skyldig mer som du lånat. Med andra ord du kan behöva komma ut ur fickan eller du kanske inte kan sälja din bostad. Detta eftersom det inte finns tillräckligt eget kapital i huset för att betala de avgifter som är förknippade i ett hem försäljning. Jämföra bolån kan spara dig $ 1000-talet. En fri resurs återfinns i slutet av denna artikel. Det gör att du kan jämföra lån, deras villkor, och enkelt avgöra vilka lån du sparar mer pengar.

När shopping för en inteckning du måste inte bara tänka på lån och det är termer. Du måste överväga lån officer och deras affärsmetoder. Ger lån officer dig ett direkt telefonnummer att nå honom / henne? Föranleder att lån officer dig tillbaka under processen av shopping för ett lån? Med direkt tillgång kommer att förbättra dina chanser att få lånet du söker, särskilt om lån officer vet att du kommer att ringa. Det gör dem mer ansvariga. Talk till minst 3 eller 4 Lånerådgivare under en 14 dagarsperiod. Under denna 14 dagars period kan du ha så många lån officerare drar din kredit (endast för hem köper i detta fall) och det kommer endast övervägas en utredning på din kredit rapport. Kom ihåg att det är inte en god idé att hålla dra din kredit utanför denna 14 dagars period eftersom det kan rasa din kredit värdering. Välj två lån officerare och jämföra vad de har att säga om det lån som är rätt för dig.

skattesatser

• Fråga varje långivare och mäklare för en lista över de aktuella bolåneräntorna och huruvida de priser som citeras är det lägsta för dagen eller veckan.
• Fråga om räntan är fast eller justerbar. Tänk på att när räntorna för justerbar ränta lån går upp, vanligtvis så gör den månatliga utbetalningen.
• Om priset är baserat på en justerbar ränta lån, fråga hur din kurs och lån betalning kommer att variera, även om ditt lån betalning kommer att minska när priserna går ner.
• Fråga om lånets effektiva räntan (APR). Den effektiva räntan tar hänsyn inte bara räntan utan också poäng, avgifter mäklare, och vissa andra avgifter krediter som du kan ha att betala uttryckt som en årlig ränta.

poäng
Poäng är avgifter som betalas till långivaren eller mäklaren för lånet och är ofta kopplade till räntan, oftast desto fler poäng du betalar, desto lägre ränta.
• Kontrollera din lokala tidning för information om priser och poäng för närvarande erbjuds.
• Be om punkter skall anges till dig som en dollar belopp-stället precis som antalet punkter-så att du faktiskt kommer att veta hur mycket du måste betala.

avgifter
Ett bostadslån innebär ofta många avgifter som t.ex. kreditgivning eller underwriting, avgifter mäklare, och transaktion, uppgörelse och kostnader stängning. Varje långivare eller mäklare bör kunna ge dig en uppskattning av sina avgifter. Många av dessa avgifter är förhandlingsbara. Vissa avgifter betalas när du ansöker om ett lån (t.ex. ansöknings-och utvecklingssamtal), och andra är betalda på balansdagen. I vissa fall kan du låna de pengar som behövs för att betala dessa avgifter, men detta kommer att öka din lånebeloppet och de totala kostnaderna. “Ingen kostnad” lån är ibland tillgängliga, men de brukar innebära högre priser.
• Fråga vad varje avgift ingår. Flera objekt kan klumpas in en avgift.
• Be om en förklaring av varje avgift som du inte förstår. Några vanliga avgifter i samband med ett bostadslån stängning listas på Mortgage Shopping kalkylblad i den här broschyren.

avbetalningar och privata försäkringar för hypotekslån
• Fråga om långivarens krav för en handpenning, inklusive vad du behöver göra för att kontrollera att medel för din handpenning är tillgängliga.
• Fråga din långivare om särskilda program kan erbjuda.

Om PMI krävs för ditt lån,
• Fråga vad den totala kostnaden för försäkringen kommer att bli.
• Fråga hur mycket din månatliga betalningar kommer att bli när inklusive PMI premie.
• Fråga hur länge du kommer att behöva bära PMI.

få den bästa som du kan
När du vet vad varje långivare har att erbjuda, förhandla om det bästa som du kan. På en given dag, kan långivare och mäklare erbjuda olika priser för samma lånevillkor till olika konsumenter, även om dessa konsumenter har samma lån kvalifikationer. Den mest troliga orsaken till denna skillnad i pris är att lån officerare och mäklare ofta får behålla vissa eller alla av denna skillnad som extra ersättning. Generellt är skillnaden mellan det lägsta tillgängliga priset för ett lån produkt och eventuella högre pris som låntagaren går med på att betala ett överskott. När overages inträffar, de är inbyggda i de priser som konsumenterna. De kan uppstå i både fasta och rörliga lån och kan vara i form av poäng, avgifter eller ränta. Vare citerade till dig med ett lån officer eller en mäklare, får priset för alla lån innehålla översatsad.
Har långivaren eller mäklaren skriva ner alla kostnader i samband med lånet. Fråga sedan om långivaren eller mäklaren kommer att avstå från eller minska en eller flera av sina avgifter eller acceptera en lägre ränta eller färre poäng. Du vill vara säker på att långivaren eller mäklaren inte gå med på att sänka en avgift samtidigt höja en annan eller att sänka räntan samtidigt höja punkter. Det finns ingen skada i att be långivare eller mäklare om de kan ge bättre villkor än de ursprungliga som de citerade eller än de du har hittat någon annanstans.
När du är nöjd med de termer som du har förhandlat, kanske du vill få ett skriftligt lock-in från långivaren eller mäklaren. Lock-in bör omfatta storleken som du har avtalat, den tid det lock-in varar, och antalet punkter som skall betalas. En avgift kan tas ut för låsning i låneräntan. Denna avgift kan vara återbetalas vid stängning. Lock-ins kan skydda dig från räntehöjningar medan lånet behandlas, om räntorna faller, men kan du sluta med en mindre gynnsam ränta. Skulle det hända, försök att förhandla fram en kompromiss med långivare eller mäklare.

kom ihåg: handla, jämföra, förhandla
Easy Lån Jämför Guide som erbjuder enkla instruktioner och hjälper dig att avgöra vilka lån som är rätt för dig. Ta den med dig när du talar till varje långivare eller mäklare och skriva ned den information du får. Var inte rädd för att göra långivare och mäklare konkurrerar med varandra för ditt företag genom att låta dem veta att du är shopping för den bästa affären.