inteckning Irland – typer av bolån

Enligt Bank of Ireland, det finns många olika husägare inteckning paket tillgängliga. Dessa inkluderar: en första köpare s paket, ett handels-Up inteckning, en Switcher Package, ett genombrott inteckning, en Equity Release, en förvaltningsfastighet paket, och ett Lifeloan.

Första gången Köparens Paketet erbjuder en 1 års fast ränta på 2,6% APR, sedan rullar över till en rörlig ränta. Köparna kan också få 20% rabatt på den årliga försäkringspremien. Lånet måste vara i minst E150, 000 att kvalificera sig för den reducerade försäkringspremie. En individ behöver dokumentation av hyresbetalningar, ett sparkonto, bevis på säker sysselsättning, inkomst bevis, en kredit historia, och utgifterna historia.

Avslutet Up Mortgage Irland paketet har fasta och rörliga räntor. En potentiell köpare kan få en 1 och 5 års fast ränta, som sedan rullar över till en rörlig ränta. En bonus av E150 möbler borttagning voucher ingår.

Den Switcher Package erbjuder en E1000 bidrag för advokatkostnader. Det finns också en 20% rabatt av den årliga försäkringspremien. Återigen detta är endast för lån som börjar på E150, 000.

Ett genombrott inteckning kan förvärvas om en sökande uppfyller kraven för en lokal myndighet Affordable Housing Scheme. Ett lån för upp till 97% av köpeskillingen kan erhållas och kan finansieras upp till 35 år. Fasta och rörliga priser kommer att gälla. En sökande är inte kvalificerad för detta lån om att bygga ett hus på en Affordable Housing Site.

En Equity Release husägare inteckning kan återbetalas i 5 till 30 år. Man kan låna från E5 000 till 90% av bostadens värde. Återigen 20% rabatt den årliga försäkringspremie erbjuds för lån av E150, 000 eller mer.

Förvaltningsfastigheter lån kan finansieras så länge som 25 år. Ett intresse bara inteckning kan erhållas med låntagaren betalar bara ränta för de första 1 till 5 år. Lånet återgår sedan till en vanlig återbetalning inteckning.

För att kvalificera sig för ett liv lån måste låntagaren vara 65 år eller äldre. Du kan få en klumpsumma på någonstans mellan E20, 000 till E400, 000. Det finns ingen återbetalning förrän hem säljs, är hemmet ledig i 6 månader, eller låntagaren avlider. Om överväger en Lifeloan en individ är skyldig att erhålla oberoende välfärd, ekonomisk och juridisk rådgivning innan du ansöker. Priser på denna typ av lån är fasta i 15 år, varefter ett urval av fasta eller rörliga priser gäller. Beroende på plats, gäller en minsta fastighetsvärde.

Ett hem Köp Direkt kapital lån är gratis för de första 1 till 5 år. Dessa pengar kan användas för insättning och för att täcka upp till 30% av köpeskillingen. Årsinkomst måste vara mindre än E60, 000 för att kvalificera sig för denna inteckning.