inteckning hjälp för första gången köpare

Att sätta det allra första fot på fastigheten stege blir svårare och svårare för första gången köpare (FTB: s för korta). Med huspriserna skjuter i höjden, om du är en wannabe FTB, hitta pengar för att köpa ditt eget hem är nära på omöjligt.

Så vilka alternativ som finns för människor som vill köpa sin första bostad?

Ett alternativ är att köpa med en vän. En hel del rumskamrater som har hyrt tillsammans nu köper tillsammans. Det är vettigt och genom att ha två inkomster i stället för en, kanske du kan få en inteckning okej.

Självklart måste du diskutera “vad IFS förväg. Till exempel, vad kommer att hända om en person vill sälja, men den andra inte? Så ställer spelreglerna och se till att ni alla har en egen advokat för att se över de rättsliga dokument. Detta innebär att du är både skyddade bör vänskapen gå fel.

Den inneboende inteckning
Det finns nu inteckningar finns som tar in på kontot förväntade extra inkomster från att ha en inneboende. En husägare kan tjäna upp till £ 4250 per år skattefritt under Rent-a-Room system. Detta belopp kan vara skillnaden från att inte kunna ha råd att ha råd med en inteckning.

Be föräldrarna!
Många SMT: s nu får hjälp från sina föräldrar när man tar ut en inteckning. Det vanligaste sättet är genom dem ger depositionen. Om detta inte är möjligt, se om de kommer att köpa en del av huset med dig, som du kan köpa tillbaka senare.

Ett annat alternativ är att be att de fungerar som en garant. Detta innebär att om du misslyckas med att uppfylla din månatliga avbetalningar, de är juridiskt bunden att göra dem åt dig. Men detta är ett stort ekonomiskt åtagande för dem att de kanske inte vill göra!

graduate inteckning
Du kan kontrollera om du uppfyller kraven för en examen inteckning. Detta gör att du kan låna mer än schablonbeloppet baserat på din lön med hjälp av en borgensman. Borgensmannen kan vara din förälder.

Graduate bolån skiljer sig från vanliga garant bolån i att garantin är endast för den del av lånet som är utöver det vanliga beloppet. Med den senare typen av inteckning, är garantin för hela inteckning belopp.

Med en examen inteckning, när du tjänar tillräckligt med pengar för att täcka hela lånet, är garanten frigörs. Det här är bra alternativ för att ta om dina föräldrar är inte i stånd att garantera hela inteckning, men kanske bara en del av det.

Förläng din inteckning
De flesta bolån löper på 25 år. Men om du tar en längre, säger över 30 år, betyder det din månatliga avbetalningar blir lägre. Detta eftersom de är utspridda över en längre tidsperiod.

nyckel arbetare levande program
Om du är en “nyckelperson”, det vill säga någon som arbetar inom utbildning, polis, vård, brand eller fängelse tjänster, kan du prova Key programmet Worker Living.

£ 690.000.000 tillhandahålls av regeringen för programmet i ett försök att hjälpa Key arbetare har råd att bo nära där de arbetar. Just nu är det bara i London och sydöstra.

Programmet hjälper till på olika sätt, t.ex. subventionerade lån eller delat ägande beroende på vilken typ av program som erbjuds i ditt område.

rätt att köpa systemet
Om du har bott i en kommun fastigheten i minst två år, kan du ha möjlighet att köpa din fastighet till ett rabatterat pris.