inteckning grunderna 3

överbetalningar-

Om du hittar dig själv med lite extra pengar några månader och känner att du kan betala mer än din förväntade beloppet, kanske du vill göra en del forskning om en inteckning affär med flexibla återbetalningstid. Om du är egenföretagare speciellt, kommer du att uppskatta det mer om du kan betala mer en månad och mindre en annan. Vissa inteckningar låta dig få betalning semester där du kan missa en månads betalning, kommer detta helt enkelt läggas till på slutet och räntorna kommer att vara högre än en genomsnittlig inteckning.

Släpp lås-

En droppe lås inteckning börjar som en tracker affär som följer grundräntan, sedan en gång nöjd med en viss hastighet kan du sedan fast den genom att byta till en fast ränta. Detta är perfekt om du tror bastullsatserna inte minskar längre eller om du förväntar dig att öka.

efterskott-

En efterskott är där du misslyckas med att hålla jämna steg med en månads återbetalning. De flesta långivare kommer att se att beslagta din egendom om du faller i sex månader med efterskott och du inte har en betalningsplan tillgänglig.

termen-

Termen är hur lång tid det tar för dig att betala lånet av. Detta är vanligtvis 25 år eftersom detta gör att du kan betala av de månatliga återbetalningarna bekvämt. Om du förlänger sikt då de lägre de månatliga återbetalningarna kommer att vara, men du kommer oundvikligen att betala mer ränta. Det motsatta händer om du skulle förkorta löptiden, högre månatliga avbetalningar men lägre övergripande intresse och du uppenbarligen kommer att bli skuldfri snabbare.