inteckning godkännande

Den första faktorn känt till den amerikanska befolkningen kallas “kredit” kriterier. Kredit värderingar kan hjälpa till att avgöra risknivån för räntor och privata försäkringar för hypotekslån (PMI). Kredit värderingar över 720 + kommer att bidra till att få de bästa räntorna, och kredit poäng av 620 + kommer att bidra till att undvika höga PMI betalningar. FHA hypotekslån har ingen poäng krav, men tittar mot “kreditvärdighet”. Kreditvärdighet består av hur lång kredit tradelines har varit öppna, den mängd krediter tradelines, konkurser, utmätningar, domar och Lates inteckning. Många låntagare är att få 700 + kredit poäng efter konkursansökan för två år sedan! Varje inteckning långivare tittar för 3-5 kreditkort tradelines som har öppnats för minst 24months. Superb krediter består av 5-7 tradelines som varit öppna i minst 4 + år.

Den andra faktorn sökte heter “kapacitet”. Kapaciteten är hur mycket en låntagare gör i intäkter jämfört med sina månatliga skuldförbindelser. Det består också av anställning historia om det är stabilt eller kommer att vara kontinuerlig. Själv förvärvsinkomster kräver två års verksamhet skattedeklarationer med alla scheman. Eventuella provisioner, bonusar, och övertid måste ha mottagits i två år, och skulle behöva genomsnitt av två år. Om dessa riktlinjer inte är uppfyllda, då det inte kommer att ingå i riktning mot en låntagarens inkomst. Inkomst resultat kan verifieras genom sista paystubs omfattar 30 dagar, sista två åren av W-2: s, och sista två åren med fullständig skattedeklarationer. Underhållsbidrag, barnbidrag, social trygghet och funktionshinder skulle behöva ha mottagits under de senaste 3mån, och ha en fortsatt period av 3 år.

Den tredje faktorn som används i en inteckning godkännande kallas “kapital”. Kapitalet är hur mycket “likvida medel” en låntagare kan behöva täcka handpenningen, avsluta kostnader, och månatliga reserver. Likvida medel består av kontroll, sparande, 401k, IRA: s, aktier, obligationer, fonder, och bankcertifikat. Den mängd som används för 401k s är 70, och överensstämmer lån är från 5, 10, och 20% ner. MyCommunity inteckning & HomePossible bolån är noll ner program, men kommer att kräva en 620 kredit värdering för att undvika höga PMI betalningar.

Den sista faktorn som används i en inteckning godkännande process kallas “säkerhet”. Den Collateral faktorn ser på ämnet egendom av hypotekslån. De bolåneräntor kan få pris hits grund ämnet egendom är ett höghus lägenhet, co-op, icke-garantifel lägenhet, andra hem, förvaltningsfastigheter, timeshare, Landsort, timmerstuga, och om det inte finns några jämförbara bostäder i området. De flesta bedömningar kräver minst tre jämförbara bostäder för att hitta värdet på ett föremål egendom.