inteckning godkännande belopp och vad du har råd

Köpa ett hem kan vara en stressig tid. I brådskan-rush process som kan inträffa, är det lätt att fastna i försäljningspris och siffror inteckning utan att egentligen tänka igenom dessa.

Nästan alla bostadsköpare kommer att behöva ett bostadslån av något slag när de köper ett hus. Lyckligtvis har inteckning industrin utvecklats till den punkt där nästan alla kan få ett lån. Detta är även sant om du har dålig kredit eller bara poppade ut ur konkurs. Frågan är inte så mycket om du kan få ett lån, men om du ska ta lån du erbjuds. Detta kanske låter konstigt i början, men låt oss ta en närmare titt.

I en perfekt värld skulle varje hem köpare få lånelöfte för en inteckning innan de går hus jakt. Den pre-godkännande processen fungerar precis som vanlig inteckning ansökan systemet fungerar. Skillnaden är att du gör det innan du är under the gun efter att ha gjort och som har ett erbjudande accepteras på ett hem.

Förutsatt att du är framgångsrik i att få lånelöfte, du kommer att presenteras med ett antal av långivaren. Till exempel, kan långivaren säga att du är lånelöfte för en $ 400.000 lån. Vi kommer att lämna ner betalningar och lån till värde av diskussionen att göra saker enklare. Frågan i detta fall, är bör du jagar efter ett hem i $ 400.000 sortiment? De flesta bostadsköpare göra just det och det kan vara ett misstag.

Det är viktigt att du förstår att det belopp som en långivare är villig att ge dig är inte nödvändigtvis vad du har råd att spendera på ett hem. Hur kan detta vara? Tja, är en långivare som kör en matematisk ekvation som spottar ut ett svar. Människor och våra liv är inte så precisa.

Att vara godkänd för en $ 400.000 lån är stor och allt, men du kommer att kunna göra månatliga betalningar bekvämt? Ni kommer att märka att användningen av ordet “bekvämt.” Det är subjektiv. Vissa människor vill ha en massa kudde medan andra har inga problem som bor vid kanten av sina tänder. Bara du kan avgöra, men det är ett beslut som du måste inse att du måste göra.

Poängen med bostad är att bygga välstånd, leva lyckligt och kanske bilda familj. Det är inte att spendera sömnlös natt efter sömnlös natt oroa de månatliga betalningarna, fastighetsskatt och så vidare. Bara för att en långivare säger du uppfyller kraven för ett stort lån betyder inte att du ska ta det. Räkna ut de månatliga utgifter du är bekväm med och gå med ett hus som passar in i profilen.