inteckning första gången köpare tips

Ta ut en inteckning är alltid ett stort beslut. Med räntor varierande och olika inteckningar att välja mellan finns det rätt sätt att gå att få en inteckning och hur du bör inte.

Ta din inteckning från den säljare som gör provision från försäljning är inte det bästa sättet att gå. I många fall kommer de att sälja dig det dyraste affären möjligt så alltid åka runt och få en uppfattning om de bästa erbjudanden som finns. På så sätt kommer du att vara bättre informerade om du väljer att använda en mäklare eller finansiell rådgivare.

Vissa företag kommer att omfatta inteckning betalning skydd försäkring (MPPI) tillsammans med din inteckning men du borde inse att i de flesta fall är detta inte obligatoriskt.

Genom att inkludera kostnader för inteckning betalning skydd försäkring i din inteckning, kan det stärka upp priset av hundratals pounds. Återigen genom att shoppa runt kan du köpa MPPI självständigt på en mycket lägre kostnad.

Självklart, om du letar efter en 100% inteckning det kommer att kosta dig mer. Genom att gå, säg, en 95% inteckning med en insättning, dina alternativ är mer öppna med större besparingar görs på återbetalningarna.

Ett alternativ du kommer då att ta hänsyn till är där du kommer att få deposition från.

Summan av kardemumman är, leta efter din inteckning. Gå inte för den första du erbjuds oavsett hur bra ett säljargument du får. Shopping på nätet är ett bra sätt att göra jämförelser från många leverantörer och ger dig även möjlighet att forska i olika typer av inteckning tillgängliga.

Ränta Mortgage Bara ett bra alternativ?

Någon måste överväga vilken typ av inteckning de kommer att ta ut innan rusa in i det, men för första gången köparen detta är ännu viktigare.

Det är bara sunt förnuft att gå för den bästa möjliga, men du bör också gå för den kortaste inteckning också. En typ av inteckning för att tänka på när man tar de första stegen i hemmet köpa är intresse bara inteckning.

Naturligtvis som med alla lån, det finns bra och dåliga saker att tänka på. På lång sikt kan det intresse bara inteckning hamna kostar mer men de månatliga återbetalningarna är mindre.

Genom att bara betala den minsta räntebetalning du kan lämna dig vidöppen bör bostadsmarknaden tar en nedgång. Detta innebär att du kan betala mer för din inteckning än vad själva fastigheten är värd.

Ett sätt att motverka detta är genom att sätta ner en deposition på cirka 10% till 15%, i stället för att få en 100% lån. Men har du då att ta hänsyn till hur man skall höja insättningen.

Oavsett vilken inteckning du väljer att gå med är det viktigt att du har undersökt det noggrant och vet att du har råd att göra återbetalningar. Förutsatt att du har råd med en inteckning och särskilt om du tror att du kanske vill sälja inom några år, då ett intresse bara inteckning kan arbeta till din fördel.