inteckning företag möter krisen – din stora pengar tillfälle

Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) uppgav att från och med augusti 2007 var andelen långfristiga (brottsligt) lån upp 36% från året innan. De uppgav vidare att net charge-offs (mängden pengar som går förlorade på grund av obetalda lån) ökade med 51% från ett år sedan (augusti 2007). I allmänhet, är inteckning företag i en hel massa problem. Antalet bostäder i USA “i avskärmning” har ökat 58% under de första sex månaderna av 2007 och att andelen fortsätter att öka i en alarmerande takt.
Federal bestämmelser existerar vad gäller andelen dåliga lån en bank kan ha till mängden likvida reserver banken har till hands. Det betyder, de mer dåliga lån de har, desto mer pengar de måste ha till hands (de kan inte lånet). Naturligtvis de också brukar förlora pengar när de utestänga på fastigheter. Vad allt detta betyder är att bankerna har en hel del dåliga lån som bankerna skulle väldigt gärna vilja bli av med och de är villiga att betala dyrt för det.

Detta alla staplar upp till stora pengar för alla som vet hur man ska tjäna pengar på situationen. Nyckeln till att tjäna pengar från denna situation är att veta hur man får inteckning bankerna att sälja sina dåliga bolån med rabatt – en djup rabatt. Detta är känt som en kort försäljning. Här är 8 enkla steg för att göra stora pengar med Blankning:

Ett. Hitta fastigheter som för närvarande i pre-avskärmning: Du kan hitta dessa egenskaper mycket lätt. Varje län i USA har ett register avdelning. När en bank börjar utestängande förfarande måste de spela in en handling som anger deras avsikt. Olika stater styrs av olika lagar, så du måste lära dig vilka dokument registreras i din stat. I Florida, är en litispendens registreras. Hitta litispendens registrerad för denna månad och du hittar alla de egenskaper som har gått in avskärmning denna månad. Bry dig inte om att kontakta ägarna, det är för tidigt. Håll utkik de register och ta reda på när avskärmning auktionen ska äga rum. Kontakta ägaren om en månad före auktionen. Då vet de verkligen att de är i trubbel och de är redo att “prata”. Få ägaren att underteckna ett avtal om att purchasethe egendom (ett köpeavtal) med dig. Var noga med att inkludera en klausul om att avtalet är beroende av en.) Köparen att kunna förhandla fram ett kort försäljning med långivaren (s) och b.) Köparen är satisified med resultaten av en fastighet inspektion.

2. Få en överenskommelse om att diskutera lånet med långivaren: Innan banken kommer att påbörja förhandlingar med dig de kräver att du har tillstånd från ägaren (låntagaren) för att diskutera lånet. Du måste få ägaren att underteckna ett avtal om detta. Också, ganska ofta, är det en bra idé att få ägaren att prata med långivaren med dig på linjen.

Tre. Inleda förhandlingar med långivare: När du ringer långivaren du vill tala med en beslutsfattare i Mitigation Department. Nästan undantagslöst får du en hel del springa runt innan du kan faktiskt prata med någon med behörighet att godkänna en kort försäljning. Du behöver ta reda på vilka specifika kriterier som krävs för att lägga fram ett förslag om att köpa lånet. Ibland kommer de att berätta för dig på telefon. Var noga med att ta anteckningar och få instruktionerna exakt rätt. Vanligtvis har de ett skriftligt dokument som klargör de nödvändiga kriterierna. Ibland kommer de vill att du ska göra en offert direkt på plats. Försök med början vid 50% av lånets aktuella saldo.

4. Skicka långivaren en Blankning Packet: Förbered ett informationspaket för långivaren. Inkludera ett följebrev som anger syftet med paketet. Inkludera formella beräkningar från entreprenörer på kostnaden för alla reparationer som kan behövas. Inkludera bilder av egenskapen om du kan komma med bilder som gör att det ser dåligt. Inkludera en redovisning av ägaren (låntagaren) och ett uttalande från låntagaren som anger vilka omständigheter hindrar dem från att kunna få lånet aktuella. Inkludera ditt erbjudande. Du kan börja förhandlingar på 50% av den nuvarande balansen av lånet. Tänk på att skicka paketet till den person i lindring avdelning som har befogenhet att fatta beslut om lånet.

Fem. Fortsätta förhandlingarna till final: Håll nära kommunikation med långivaren. Om ditt erbjudande avvisas fråga vad är det lägsta anbudet de skulle överväga. Gör sedan ett annat erbjudande just belowthat nummer. Fortsätt att förhandla tills du antingen ha en affär eller dra slutsatsen att de inte kommer att acceptera ett erbjudande tillräckligt låg för att vara värt mödan. Köper inte fastigheter där den totala slutliga priset är mer än 70% av det faktiska marknadsvärdet minus reparationer.

6. Säkra pengar: Det är där de flesta människor panik och det är den lättaste delen av processen. Gå till din favorit sökmotor på Internet och skriv in “hårda pengar långivare”. Om du har fått en bra affär du enkelt kan skaffa ett kortsiktigt lån för 100% av de nödvändiga finanser, inklusive reparationer. Om du har riktigt dålig kredit du kan behöva jaga bara lite, men även fortfarande, du kan ganska enkelt säkra pengar om affären är bra. Om du inte vill låna hårda pengar, kanske du väljer att använda ett hem kapital lån, hitta en “partner” som en vän eller släkting och skär dem i en procentsats av vinsten eller ens använda ett kreditkort. Generellt kommer du att arbeta med detta samtidigt som du förhandlar affären. Få dina ankor uppradade.

7. Nära på fastigheten: Bara hitta en lokal titel företag som din säljare är nöjda med. Prata med dem om stängning. För en liten avgift, kommer de hanterar allt. Vid stängning kommer du använda de pengar du lånat för att betala det rabatterade priset du förhandlade med långivaren för inteckning.

8. Sälja fastigheten: Om du bestämmer dig för att sälja fastigheten, marknadsföra den på 85% av det aktuella marknadsvärdet. Var noga med att få reparationer avslutas så snabbt som möjligt. Ny färg, mattor och landskapsarkitektur gå en lång väg mot att få en fastighet säljs. Försök inte ens nära 100% av marknadsvärdet på denna marknad (2007) om du inte är beredd att vänta lång tid för att få det sålt (ofta över ett år i dessa dagar). Alternativt kan du bara hyra fastigheten (du skulle nog behöva ordna långsiktiga finansiering). Du kan även överväga leasing med en “option att köpa”. Det är, ett leasingavtal alternativ. Du kan få en mycket större deposition (egentligen en handpenning) och det är i allmänhet en bra bit lättare än att sälja fastigheten direkt.

Det är allt! Fastighetsinvesterare håva in miljontals dollar gör exakt vad är fodrad i stegen ovan. En gång i en stund någon tragisk sak händer i ekonomin som faktiskt ger stora möjligheter. Visste du att vissa människor gjorde förmögenheter som en följd av den stora depressionen? Opportunity knackar. Kommer du svara?