inteckning finansiering hemligheter

Här är en fråga. Vilket kom först, hönan eller ägget? Kycklingar kläcks från ägg, men dess hönsen som lägger äggen i första hand. En av livets ålder gamla mysterier. Tja, det finns en annan gåta som har avslöjats. Vilket kom först, skrupelfria långivare som utnyttjar potentiella bostadsköpare önskan att äga ett hem. Använda denna önskan att övertyga dem att ta på kreativa inteckningar som de annars inte skulle ha råd eller vill ha. Eller är det skumma låntagare som tog fördel av all den kreativa finansiering som var tillgänglig. Produkter som dåliga krediter konstaterade intäkter lån.

Det var tidigare praxis att bara erbjuda redovisade intäkter bostadslån till människor som hade bra till mycket kredit. Då produkterna börjar yta där även en låntagare med marginell eller dålig kredit kan få dessa typer av lån. Eftersom din inkomst inte är direkt verifieras, en hel del “sanning stretching” inträffade. Vad har nyligen hänt med alla utmätningar är egentligen bara en marknad korrigering. Jag tror nu folk och långivare kommer att återgå till grunderna i att förbereda för att ansöka om en inteckning.

Jag säger förvänta dig det bästa, men förbereder sig för det värsta. Jag tror att de dagar av alla dessa wild west finansiering produkter kommer till ett slut. De vill aldrig helt försvinna, men jag är säker på att den form de tar kommer att förändras.

En av de bästa sakerna du kan göra för att få en anständig inteckning utan att lösa eventuella skumma metoder, är att arbeta på att få din kredit värdering upp till par. Din kredit värdering är baserad på fem faktorer:

Din betalning historia

Kreditbeloppet

Längd på dina konton

Typer av krediter

förfrågningar

Genom flitigt arbetar på dessa fem punkter, kan du se en drastisk ökning av din kredit värdering. Betala dina räkningar i tid, även de små $ 10 konton, eftersom de figurerat i din poäng också. Betala ner ditt kreditkort tills balansen är minst 30% av den ursprungliga balansen. Konton som du har haft under en lång tid visar att du är pålitlig och kan hantera långsiktiga åtaganden som en inteckning. Diversifiera typer av krediter som du får. Detta visar att du har erfarenhet av att hantera olika typer åtaganden. Slutligen begränsar hur du ansöker om kredit. Inte bara gälla bara för att göra så, har en plan och syfte.