inteckning finans-tips för att spara stora pengar (del ett)

För nästan varje amerikan som funderar på att vara en husägare köpet av hemmet med en inteckning är den enskilt största köp av deras liv. Med hem priserna i genomsnitt nästan $ 230.000 under 2006, beroende på hastigheten och villkoren för lånet du kan förvänta dig att betala $ 250.000 eller så i ränta under lånets löptid, det är nära till $ 500.000-NU har jag din uppmärksamhet?

Det allra första för dig att komma ihåg när du köper ditt hem och köpa din inteckning är just det du är köpare. Någon annan är att sälja dig på något-huset, lånet, etc. Så i en mening är det inte annorlunda än att köpa en bil eller något annat stort köp. Du skulle inte köpa en bil utan att göra några läxor skulle du?

Den “försäljare” eller inteckning mäklare, bank eller vad titeln han går med är oftast en uppdragsutbildning säljare som gör hans pengar på de priser och extra avgifter han kan få dig att betala. Så det är tips nummer ett.

Ett. Hitta en icke beställd inteckning mäklare eller inteckning bank. Hitta en avlönad person att hjälpa dig. Just där som förändrar dynamiken i spelet. En tjänsteman är mer benägna att hålla utkik efter dina intressen än sin egen genom att styra dig till det bästa stället för en som kommer att göra honom till den mest provision.

2. ALDRIG ge en betalning du kan “leva med” till din försäljare. Liksom bilbranschen, där försäljaren frågar vilken typ av betalning du letar efter, när han har att han kan manipulera siffrorna för att få det att fungera.

Tre. Handla en inteckning mäklare / inteckning bank. Kom ihåg att din fastighetsmäklare är där för att sälja bostäder och en del av denna process är att få dig godkänd för ett lån. Den inteckning mäklare är där för att ge lån till människor som vill köpa bostäder. Ofta finns det ett samband. Gör din egen due diligence på att hitta dina pengar mannen. Fråga vänner, släktingar, etc. Börja med en medlem av National Association of Mortgage Brokers (NAMB).

Fortsättning följer i del två.