inteckning finance-3 heta tips för att undvika sänkning din FICO poäng

Bygga en bra kredit värdering är en långsiktig process. Som de säger en resa på tusen miles börjar med det första steget. Se upp för snabba lösningar. Det finns inga undantag för quick fix för att få in din plånbok genom en bluff och det finns några där ute. Här är tre säker eld tips för att undvika att sänka din FICO poäng.

MR BIG saker att undvika är:

Ett. Missa en betalning Visst du visste det. Men missa en enda betalning kan onödiga år av bra fast arbete i ett heartbeat-med 100 poäng eller mer. Om du har en historia av att vara sent det skadar inte lika mycket som att ha en perfekt betalning rekord sorgligt att säga. Och om du är en dag sen med några företag det spelar ingen roll, du är fortfarande sent. De kan vara hänsynslös.

Stäng bakom # 1 är:

2. 100% utnyttjande av tillgänglig kredit Fair Isaac och företag FICO är ute efter en låg kredit nyttjande procentuellt ju lägre desto bättre. Så om du är tuffast ut dina kort ser din poäng att ta en torktumlare. Överväga att be om en högre kreditgräns och göra darn säker du inte använder det (som min fd fru gjorde). Detta har samma effekt för att betala av dina kort och sänka denna procentsats. Kyl va?

Och sist av de heta tips för att undvika en lägre FICO poäng är:

Tre. Släng inte de gamla kort jag gjorde detta enorma misstag själv tänker det skulle hjälpa. FEL! Istället för att kasta de gamla korten använder dem ibland, varje 4-6 månader för små inköp och betala bort det omedelbart. Detta kommer att hålla ditt konto aktivt kontra inaktivt-en enorm skillnad till Mr FICO.

Följ dessa tre tips och du kommer att bidra till att undvika att ha din FICO poäng i tanken.

Jack Krohn är en ledande fri lans författaren på Home Equity och frågor inteckning med över 35 artiklar på sin meritlista. Han är också den # 1 författare of Homeland Security artiklar i landet enligt Ezine artiklarna.