inteckning faran över stretching din ekonomi

Låna mer och mer pengar för en inteckning blir lättare, med några inteckning leverantörer som erbjuder bolån upp till fyra gånger din lön.

Men samtidigt på papperet kan det se ut som du har råd med en inteckning på grundval av en hög inkomst multipel såsom ovan, kan du riskera att över stretching din ekonomi och få seriöst allvar in skulden.

Ingenting i livet i vissa och med de dagar av ett jobb för livet gott och väl över och arbetslösheten ökar, någon gång ner linjen kan du finna dig i ekonomiska svårigheter och inte kunna uppfylla dina månatliga amorteringar.

Också, medan du kan ha råd med din månatliga amorteringar nu stiger i Bank of Englands basränta kan betyda att dina amorteringar blir för dyr i en nära framtid.

Så vad kan du göra för att vidta åtgärder för att se till att du kan betala dina lån och förblir ekonomiskt bekväm?

Först av allt, upprätta en budget för dina utgifter och incomings. Inkludera allt från bilförsäkringar till bensin, mat till kläder, underhållning till kostnaden för hårklippning etc.

Sedan bygga på kostnader som är förknippade med att vara ett hem ägare – hemförsäkring, kommunalskatt, verktyg etc. Och glöm inte att ta med för att möjliggöra att sätta undan pengar till sparande!

Ta hur mycket pengar du har kvar – och omkring två tredjedelar av dessa pengar är vad du bekvämt råd att betala ut för varje månad på en inteckning.

När du har den siffran kan du arbeta tillbaka för att se hur mycket du kan realistiskt råd att ta ett bolån ut för. Det kan bara räkna ut att vara två och en halv gånger din bruttolön i motsats till den härliga fyra som du har erbjudits, men åtminstone du vet att du kommer att ha råd med de återbetalningar pus har lite pengar som ställdes av för nödsituationer eller inteckning räntehöjningar.

Försök och få tre månadslöner bakom dig i besparingar, så ska du bli arbetslös, kan du ha råd “att vara utan arbete ett tag.

Slutligen, överväga att ta ut en MPPI policy – inteckning betalning politik Protection Insurance. Det finns några billiga, högkvalitativa sådana finns och kommer att hjälpa dig ekonomiskt om du inte kan arbeta på grund av arbetslöshet, sjukdom eller funktionshinder i upp till ett år.

Mortgage multiplar

På grund av den senaste tidens uppgång i priset på fastigheten, lånar den genomsnittlige köparen 2,8 gånger deras inkomster. Den traditionella utlåningen gränsen är normalt tre gånger första inkomst och så faller inom den acceptabla gränsen. Men i vissa fall, till och med fyra eller fem gånger inkomster är helt acceptabla.

Sammantaget, 3,25 till 3,5 gånger dess intäkter är vad de flesta långivare som erbjuder till enskilda låntagare eller upp till 2 för gemensam inkomst eller 3,25-3,5 gånger ett resultat plus övriga inkomster. Bank of Ireland inteckningar utvidgas till fyra gånger första intäkter med en första gången köpare “Första start” produkt som lånar upp till fyra gånger per förälders inkomst (minus deras egna inteckning åtaganden) på toppen av sökandens egen inkomst.
Andra långivare skulle godkänna fyra gånger inkomster om de åtföljs med en stor insättning. Förbättrade inkomster multiplar är tillgängliga för utvalda låntagare och yrken t.ex., revisorer, advokater, tandläkare, osv, osv, tjänar över £ 20.000 per år. Lärarna är bara ett yrke som Scottish Widows banken kan erbjuda fyra gånger första intäkter. Möjligheterna är många och skiftande och eventuella blivande låntagare rekommenderas att skanna marknaden ordentligt innan du bestämmer vilken som är för dem.

Credit Betyg kan också användas för att bedöma en sökandes lämplighet. Detta kan vara något av flera faktorer – inkomster, utgifter, tidigare anställningar, betalningsanmärkningar, etc., etc.
Konsumenternas skuldsättning i Storbritannien har varit en källa till oro för sent och om räntorna fortsätter att stiga problemet kommer att vara till ännu större oro. Över PST 20 år, betalade den genomsnittliga homeowner i genomsnitt 21% av sin post-skatt på amorteringar. För närvarande är den siffran 13,6%. Philip Robinson av Financial Services Authority har sagt: “Det finns ett starkt argument mot stress-testa alla nya låntagare mot en högre hastighet som kan förekomma under de första åren av en inteckning. När allt kan en ökning på 2% i den nuvarande nivån på basräntor översätta till en nära 50% delbetalningen ökning för ett antal av rörlig ränta, ränta endast inteckning låntagare. För personer som redan har lånat upp till gränsen, kan detta vara en ekonomisk katastrof. ”

Frågor du måste ställa dig själv:

1.Do du har inkomst skydd eller kritisk sjukdom täcka?
2.If hushållets räkningar, såsom gas, el, vatten eller kommunalskatt stiger, kan du råd fortfarande din inteckning?
3.Är du blev uppsagda på jobbet, kan du klara fortfarande med amorteringar?
4.Could du anpassar din budget till en 2% räntehöjning, antingen under loppet av ett år eller ett hopp i slutet av perioden av en fast ränta eller rabatterad deal?