inteckning faktorer lån till värde

När du ansöker om ett bostadslån, det finns ett antal faktorer som du måste ta hänsyn till. Lån till värde är en av de viktigaste frågorna som kommer att avgöra om du får lånet.

inteckning faktorer: lån till värde

Vid prövningen av en ansökan om inteckning, långivare tittar på ett antal faktorer. Oavsett vilken typ av lån, de ser alltid på belåningsgrader. Lånet till värde ranson är helt enkelt en beräkning som berättar långivaren och du värdet på fastigheten i fråga kontra lånebeloppet. Förhållandet bestäms genom att dividera det beräknade värdet på hemmet med det belopp som begärs för bostadslån. Till exempel, anta ett hem bedömas på $ 200.000. Om du ansöker om en $ 160.000 hem lån är lån till värde 80 procent.

Vid utvärderingen något lån av något slag, långivare försöka utvärdera riskfaktor. Med risk, försöker de fastställa chans att du kommer standard på lånet och låta dem hålla fastigheten. Lånet till värde ranson är en av de faktorer som används för att bestämma risken. Enkelt uttryckt, ju större belåningsgraden, att få mer risk långivaren har av fastnat med fastigheten. Den högre risknivån, desto mer kräsen långivaren kommer att handla om andra faktorer i ansökningsprocessen t.ex. inkomster, krediter och så vidare.

Den magiska numret med lån till värde ransoner är 80 procent. Om du kan komma upp med tillräckligt med kontanter för att lägga ner 20 procent på en fastighet, kommer långivaren anser lånet vara mindre riskabelt. Sätt i praktiken, vet långivaren du inte är på väg att gå bort från din stora kontant handpenning om du kan hjälpa det. Således, det är mindre risk för att bevilja lånet.

Om du ansöker om en inteckning med en hög belåningsgrad, måste du se till att du har bra kredit och en stark historia av sysselsättningen. En ansökan med 90 eller 100 procent lån till värde kommer att göra en långivare riskerar känslig, så du kan förvänta dig att vara mycket svårare att få lån.

I den nuvarande hem finansiering marknaden, är att belåningsgraden inte så kritisk som det brukade vara. Det finns nu en uppsjö av långivare som är specialiserade på olika typer av lån, särskilt hög lån till bolån belåningsgraden. Om du tittar på en hög belåningsgrad, är en inteckning mäklare ditt bästa alternativet för att hitta det bästa erbjudandet.