inteckning faktorer att minska risken för återbetalning ve

Med på de långsiktiga åtaganden som kommer med att köpa ett hem kan vara en stor ekonomisk påfrestning. Det finns dock inteckning faktorer som, om sådan ingår, kan bidra till att minska risken för återbetalning elände i framtiden.

Det finns flera faktorer som påverkar en inteckning negativt, men allt som egentligen behövs för att förhindra det är tålamod, uppmärksamhet på detaljer och inte ge efter för frestelsen. Det är viktigt att ett hem köparen vet vad deras begränsningar är, och har en klar uppfattning om vad som kan ligga runt hörnet.

De individuella faktorerna av ett hypotekslån kan ofta verka helt bra, men det är när de alla träda i kraft samtidigt som problemen kan börja. Till exempel kan det verka som en bra idé att söka en inteckning på 25 år istället för 35 år, vilket minskar den totala räntebetalningen. Men de månatliga betalningarna är högre, och detta kan orsaka mer omedelbara problem.

villkoren

Villkoren är de främsta inteckning faktorer som skall beaktas. När det gäller längden på lånet och räntan, kan det vara logiskt att den kortaste och lägsta respektive är en bra idé. Men det är värt att komma ihåg, som anges ovan, att ju längre varaktighet av inteckning desto lägre månatliga avbetalningar. Det kan innebära ett högre belopp i ränta, men det kan också innebära en mer hanterbar månatlig betalning att göra.

En annan faktor som påverkar en inteckning är den andel av inkomsten som en återbetalning skulle innebära. Det är allmänt accepterat att avbetalning inte bör vara mer än 30 procent av den månatliga inkomsten, med statistik som visar att de som betalar över denna procentsats är mer benägna att möta finansiella svårigheter. Sådana inteckning faktorer säger, så mycket så att sökande som vill betala mer per månad kommer sannolikt att stängas av kreditinstitutet.

långivaren

Kom ihåg att en inteckning är ett långfristigt lån, så det är viktigt att en låntagare har en bra relation med sin inteckning mäklare. Tanken är att om det finns problem i framtiden, och besvärliga inteckning faktorer måste ändras, så är det möjligt.

Detta är särskilt användbart om en låntagare vill omstrukturera inteckning eller remortgage egendomen. Trots allt, om de enskilda faktorerna för en inteckning kan omförhandlas, då det ger en möjlighet att lindra trycket om det bygger på en mycket svår nivå.

Att välja rätt långivare kan vara en av de största faktorerna som påverkar en inteckning. Det är därför att jämföra långivare innan du slutligen lösa på något är viktigt. Kolla in vad de olika effektiva räntor och avgifter vardera laddas och sedan överväga dina alternativ. Jag skulle vara en bra idé att diskutera respektive inteckning faktorer med en inteckning rådgivare också.

den gömda bonus

Slutligen kommer en klok sökande har tittat bortom de faktiska månatliga avbetalningar och identifierats där de dolda bonusar ljuger. Till exempel, vissa faktorer av en inteckning är faktiskt avdragsgilla, vilket kan sluta spara pengar i det långa loppet.

Samtidigt, med räntor en av de största faktorerna som påverkar en inteckning och återbetala det, välja mellan rörlig ränta inteckning kan vara en idé. När hastigheten faller, till exempel, kan överskottet den användas för att tjäna ränta och minska skulden ytterligare.