inteckning fakta

Så du vill köpa en bostad, men du vet inte vad du har råd. Om du inte är en multi-miljonär, är det första du behöver göra prata med en inteckning lån officer. Få pre-kvalificerad för ett lån ger dig en uppfattning om vad du har råd med i ett hem. Det är en uppskattning av vad banken skulle vara villiga att låna dig, baserat på din inkomst.

Förutsatt allt går bra och du är redan kvalificerade, är du då kunna få allvarliga om köpprocessen och göra ett erbjudande på ett hem du är intresserad i. Om ditt erbjudande accepteras, kommer du då att behöva återvända till lån officer för pre-godkännande för ett lån. Det är där den bank eller låna institution blir värre. Lånet officer behöver veta inte bara din hela inkomsten, men hela din kredit historia. Tyvärr kan eventuella utestående skulder eller missade betalningar inverka negativt din förmåga att få ett bolån. Banken behöver veta att du kan betala tillbaka dem, annars kommer de inte låna ut pengar. De kommer också att behöva finansiella detaljer såsom lön Män, kontoutdrag och skatteinformation.

Om du av någon anledning inte uppfyller kraven för en så hög lån som du vill, kanske för att du nyligen fått ett bättre betalt jobb, men din anställning historia var på en lägre inkomst, är det möjligt att få ett samarbete signerat som kan öka det belopp du är berättigad till. Ett samarbete signerat bör vara en nära vän eller familjemedlem med en högre årsinkomst än dig. Deras inkomster kommer då att läggas till din, gör ditt lånelöfte lånebeloppet högre. Tänk dock på att en co-undertecknarna avd också läggs till din skuld, så välj dem klokt. Vet också att någon dålig kredit historia du inte kommer att motverkas av deras god kredit. Den som överväger att bli ett samarbete signerat måste inse att de då har vissa rättsliga ansvar till att egendom, och de måste veta exakt vad de är.

Hemmet du har råd, och ditt lån berättigande, påverkas av det belopp du kan ha sparat för en handpenning. En låna institution kan gynna dig om du har en rejäl handpenning redan. En högre handpenning inte bara ser bra ut för långivare, det sparar du pengar i det långa loppet eftersom det inte läggs till ditt lån, vilket innebär att du inte betalar ränta på det. Det är det belopp som du har betalat direkt till ditt hem, och gör du det mycket närmare att vara inteckning gratis.

Så glad hus-jakt, och glöm inte att boka en tid med en inteckning lån officer så snart som möjligt.