inteckning efter konkurs – efter konkurs finansiering – vanliga frågor

Om du nyligen har lämnat in konkursansökan, kan du ha några frågor om din förmåga att få ett bolån. Här är några vanliga frågor om bolån efter konkurs:

Hur lång tid efter min konkurs har avslutats ska jag behöva vänta för att få godkänt för ett hypotekslån? – Typiskt, bolåneinstitut är öppna för att överväga ett godkännande för ett bostadslån efter 2 år. Vissa långivare som är mer strikt har en policy av att vänta 3 år för att börja överväga finansiering. Det är möjligt att få inteckning finansiering före 2 år från ansvarsfrihet datum, du bara kan hamna behöver en handpenning eller du kanske nöja sig med en betydligt högre ränta.

Kan jag få de bästa räntorna tillgängliga? Är det möjligt? – Det är inte troligt. Det mest sannolika sättet att få den lägsta räntan tillgängliga skulle vara att ha en stor handpenning. Dessutom skulle en annan faktor som bidrar till vilken typ av ränta du har rätt till att vara hur väl du har betalat dina räkningar sedan konkurs ansvarsfrihet.

Vilka andra faktorer kommer att hjälpa mig att få godkänt för ett bostadslån? – Din kredit är bara en av ett fåtal av de viktigaste faktorerna för att få ett bolån. Andra faktorer inkluderar, sysselsättning historia, skuld-till-tal, den hem lån till värde, inkomster och handpenning. Så därför, om du har kredit problem, är det viktigt, inte bara att arbeta på att öka din kredit värdering utan att stärka de andra faktorer som fungerar för dig i lånet processen.

Hur länge kommer en konkurs påverka min förmåga att få ett bolån? – Ett kapitel 13 konkurs kvar på din kredit historia i 7 år och ett kapitel 7 konkurs kvar på kredit i 10 år. Men från och med den första dagen efter konkurs ansvarsfrihet datum, eftersom din kredit förbättras, förbättrar din kredit värdering. När du gör betalningar över tiden, kommer din kredit värdering fortsätter att gå upp och kan vara i höga 600-talet eller 700 innan du konkursansökan har kommit upp din kredit rapport.