inteckning drivna konkurs anmälningar mot bakgrund av ett ändrat konkurs kod

Konkurs brukade vara stigma lastat alternativ för konsumenter som var helt enkelt för djupt i skuld för att hitta en väg ut. I det förflutna kapitel 7 anmälningar skulle lätta skuld belastning för filers genom att helt enkelt göra sig av med kreditkort räkningar och andra lån utan säkerhet. I vissa fall kan husägare hålla även sina hem och bilar, beroende på deras förmåga att betala tillbaka lånen och naturligtvis också det egna kapitalet som finns i tillgången.

När ändringar i konkurs koden lämnades in – vilket gör det mycket mer gynnsamt för oprioriterade fordringsägare som kreditkort företag – och höll konsumenterna återbetala utestående saldon som en del av deras krav på arkivering, var den snabba återgång till ett liv utan fiskala elände kraftigt beskuren. Som bostadsboomen bottnat, och en avtagande ekonomi skickade fler och fler husägare i konkurs, skjutit i höjden de beslag av skiften av fastigheter och tomma bostäder kull bostadsgator, pressa ner huspriserna.

Eftersom det knappast finns ett väntande antal konsumenter för dessa avskärmad egenskaper, har ett antal statliga justitieministrar kommer nu ut till förmån för en ytterligare ändring av konkursen kod som skulle sätta konkursdomstolen i stånd att beställa bankerna att gå vidare med inteckning lån ändringar. Förespråkarna tror att detta steg kommer att skydda ett stort antal konkurs husägare från att faktiskt ha sina hem beslagtas och läggas till förbluffande hög inventering av redan avskärmad hem.

Bankers och investerare inteckning är inte alltför förtjust i tanken, eftersom det i huvudsak placerar risken för dåliga bolån tillbaka på dem, lämna dem att lista ut hur man gör ett hem överkomligt för en gäldenär som är väsentligt ur disponibla inkomsten. Bankerna hävdar att en sådan åtgärd skulle avsevärt öka kostnaderna för bolån för alla konsumenter, eftersom bankerna måste skydda sig mot risken för effektfulla kostar denna typ av program kan ha för dem.

Det nuvarande politiska klimatet i Washington, men har inte mycket sympati för borgenärerna och för banker som gråter foul och som sådan Obamas administration gynnas för att se denna åtgärd igenom. Vad är mer, eftersom förespråkare knastrade siffrorna, de kom till insikt om att den faktiska ökningen endast skulle vara ca 0,15 punkter till aktuella bolåneräntor, hålla dem fortfarande ganska konkurrenskraftigt prissatta för dem som funderar på att köpa ett hem eller refinansiering av en befintlig hem.

Med så mycket motstånd, är det inte förvånande att bankerna skulle kunna hamna i den föga avundsvärda situationen att ändra sina affärsmetoder. Även hittills har de varit extremt långsamma med att släppa bailout pengar de tidigare fått för finansieringen av konsumtionslån, kanske de snart finna sig att vara domstol beordrade att göra så. Det är någons gissa vad den långa tärna effekten av denna typ av ekonomiska klimatet kommer att bli. Som det står, belägrade husägare uppskattar möjligheten att stanna kvar i sina hem, även när deras ekonomi är i spillror.