inteckning cykling kontra varannan vecka bolån

Med allt prat på sistone om Mortgage Cykling kontra varannan vecka inteckningar som är verkligen rätt för dig? Att välja den rätta kan bokstavligen spara dig tusentals dollar och raka av cirka 20 år på livet av din 30 år inteckning.

Så, behöver lite bakgrund om den huvudansvarige för varje program att få veta. Varannan vecka inteckningar blev populär för några år sedan när räntorna var extremt hög och det gjorde en hel del vettigt att betala så mycket på principen om din inteckning som du kan på ett systematiskt sätt.

Så det fungerar är att dina amorteringar är uppdelad på två varje månad så att du får betala (26) 1/2 utbetalningar i stället för 12 hela betalningar som i praktiken slutar betala ytterligare en månad mot din huvudman.

Att göra detta slutar spara den genomsnittliga homeowner tusentals dollar på räntebetalningarna under 30 år och rakar av ca 7 års utbetalningar. Inte illa för då. Men när räntorna började sjunka nettoeffekten av besparingar är inte så stora nu som de var när priserna var högre.

Men med upptäckten av en ny inteckning kryphål genom Craig Romero, en senior inteckning analytiker, var Mortgage Cykling föddes. Mortgage cykling tillåter en husägare att bygga upp 10 gånger snabbare än varannan vecka inteckningar och gör att du kan betala av dina 30 år inteckning i 10 år eller mindre.

Mortgage cykling tillåter en husägare att bygga upp eget kapital i deras hem snabbt med hjälp av en patentsökt teknik. Så snabbt, slutar det att betala av en traditionell 30 år inteckning i nästan 10 år.

Först var jag skeptisk på hur kraftfull inteckning cykling är tills jag jämfört med en typisk $ 150.000 lån för trettio år med 7% ränta. Efter att ha kört siffrorna men skillnaden mellan en varannan vecka inteckning kontra inteckning cykling är dramatisk.

Eget kapital med hjälp av en varannan vecka Cykling Mortgage verusMortgage

Eget kapital 1 år $ 1520 $ 14,061
Eget kapital 3 år $ 4900 $ 44,972
Eget 5th år 8787 $ $ 74.179
Eget 9th år $ 18.397 $ 136.429

Oavsett lånebeloppet, räntor eller termer inteckning, visade inteckning cykling att dramatiskt minska betalningstiden och räntebetalningar till din inteckning företag över lånets löptid.

Tänk vad du kan göra med allt det extra pengar som du kan sätta tillbaka i fickan istället för din inteckning företag.

Nu inteckning cykling kanske inte för alla. Men för någon som har den disciplin det kan vara ett mycket effektivt sätt att bygga upp eget kapital i ditt hem och att betala bort det extremt snabbt jämfört med en vanlig varannan vecka alternativet.