inteckning cykling hemligheter avslöjas

Har du hört talas om inteckning cykling? Kanske du har sett annonser för böcker om detta “hemliga teknik” för att betala av dina lån förr. Finns det en del nyttig information i dem? Ja, särskilt om du inte är bekant med den grundläggande förutsättningen att du kan betala extra princip varje år och du ska betala av lånet snabbare och spara tusentals på ränta.

Mortgage cykling är utklädd som ett “nytt” system, och naturligtvis finns det många små knep för att göra detta mest effektivt. Det finns mer riskfyllda metoder också, som att använda kortsiktiga hem-vinstandelslån att betala ner din primära inteckning nu. Denna senare teknik kan kosta dig mer i ränta eller ens sätta dig i ekonomiska problem som leder till avskärmning.

Det säkraste sättet att “inteckning cykling” är att bara sätta stora klumpsummor pengar mot ditt bolån med några månader till ett år. Betala tusentals dollar extra per år, och du kommer att betala av dina lån många år tidigare. Ingen överraskning där, rätt, men vad händer om du inte har hundratals dollar i månaden extra som behövs för att göra detta?

pengar för inteckning cykling

Förutsätt inte att du inte kan komma med några extra pengar, åtminstone varje år. Vissa kommer att säga att de inte kan, och ändå lägga hundratals dollar per månad för kreditkortsbetalningar från att köpa allt från dyra skor till snöskotrar. Det är inget fel med att köpa dessa saker, men valet är ditt om du vill betala av inteckningen i stället.

Du kan också betala ut stora bitar av princip genom att använda din årliga skatteåterbäring, bosättningar försäkring som inte annars tilldelade, och några presenter kontanter eller priser du kan få.

Hur mycket snabbare kan du betala dina lån beror på hur mycket extra du betalar och när. Ju tidigare du betalar extra pengar mot principen, desto bättre. Låt oss visa med ett enkelt exempel, att bara göra en extra utbetalning varje månad.

Anta att du har en $ 160.000 30-årigt inteckningslån med en 7% årlig ränta. Regelbundna månatliga betalningar skulle vara $ 1064,40. Om du såg på din andra betalningen skulle du se att det är sammansatt av $ 932,57 intresse och $ 131,83 principen (det belopp du faktiskt betala av lånet). Lägg bara till $ 131,83 till din vanliga betalning av $ 1064,40, och du har tagit en hel månad av den tid det tar att betala av dina lån.

Om du gjorde detta varje månad, skulle du minska den tid att betala av dina lån i hälften. Principen del av betalningen skulle växa med varje utbetalning, så den extra utbetalningen skulle vara lite mer varje månad (runt $ 137 med utgången av det första året), men förhoppningsvis under åren din inkomst kommer att öka tillräckligt för att ha råd att. Tänk på att om du betalar normalt, din sista året av inteckning du betala $ 12,772.80 ($ 1064,40 x 12 månader). Å andra sidan, betala om en extra $ 1600 som första året, på det sätt som visas ovan, och du kommer att eliminera det hela förra året – en besparing på över $ 11.000!

Andra sätt att betala av extra princip måste utvärderas noggrant. Du kan till exempel lägga ett par tusen av dina besparingar mot lånet nu och spara kanske tiotusentals i ränta över åren. Men, måste du sedan betala ännu högre kreditkort eftersom du tömt ditt sparkonto och behöver pengar? Du kan tjäna pengar i aktier och applicera pengar till lånet, men kommer du att ge upp en 9% avkastning för att betala ner en 7% inteckning? Du kanske också vill överväga att betala av eventuella skulder med högre räntor innan du ansöker extra pengar till din inteckning.

För att hålla det enkelt, avsätta extra pengar varje månad och tillämpa den på lånet. Sedan använda någon annan pengar som annars kan gå förlorade (som skatteåterbäring). Om du bara göra några enkla saker att betala något extra på lånet varje år, och du kan glömma komplicerade planer inteckning cykling.