inteckning citat och vad som påverkar det

Din FICO poäng kommer att vara en avgörande faktor vid fastställandet av räntan på dina lån. Enkelt uttryckt, är din FICO poäng en riskvärdering på dig, låntagaren. Uppgifter om din ekonomiska ansvar sammanställs av institutioner som du gör affärer med, och det är dessa uppgifter som utgör din FICO poäng eller kredit värdering. Så vad gör exakt upp din FICO poäng och hur kommer det att påverka din ränta inteckning ränta och din månatliga betalningar?

Det finns fem grundläggande komponenter med motsvarande procentandelar som utgör din FICO poäng. De är betalning historia 35%, betalas belopp 30%, längd betalningsanmärkningar 15%, ny kredit 10%, och typer av krediter som används 10%. Såsom indikeras av de ovannämnda procenttal, bär betalning historia mest vikt i kompositionen av poängen. Mortgage långivare behöver låntagare med exceptionella betalning historier så att de kan förutse framtida vinster. För att säkra framtida vinster, behöver en långivare att veta att låntagarna kommer att kunna betala en bra bit in i framtiden. Den service av tidigare skulder är en utmärkt prediktor för service av framtida skulder, varför, om du har varit i tid med den stora majoriteten av din skuld betalningar i det förflutna, kommer du att vara en lönsam konsument in i framtiden, och därför en acceptabel inteckning risk.

Betalning historia inte bara inkludera betalning historia på tidigare inteckningar. Den innehåller en lång lista av finansiella uppgifter, allt från det mest uppenbara-kreditkort-till inte så uppenbara, såsom hur fullständigt du uppfyllt dina löften om återbetalning på ett förfallet shopping-kredit. Data som är en förlängning av direkta finansiella transaktioner kommer också att ingå i betalning historia del av din kredit värdering. Exempel på dessa data är liens, garnishments, domar och konkurser. Att förstå hur man bygger en komplett profil av dig själv, själv, är avgörande för din ekonomiska framgång i 21-talet. Om du angav en finansiell transaktion med kredit eller ett konto som innehas av av databaser, kommer all denna information används av långivare att bedöma dig som en risk för lönsamheten.

Inbetalade skattepengarna utgör 30% av din kredit värdering, och även om långivarna inte direkt använda de variabler som utgör fordringar på en FICO poäng som de kommer definitivt att använda ett visst mått av din nuvarande skuld och service av denna skuld för att avgöra om de kommer att betalas till fullo och i tid. Innan du tar ut en inteckning, betala av så många skulder som möjligt är en bra idé. Att vara mindre av en risk är ganska önskvärt och gör att du kan leta efter de mest konkurrenskraftiga priser. Din kredit värdering är en bra indikator på dig som en risk till en långivare, och följaktligen institutioner kommer att använda det som ett sätt att ställa din ränta inteckning ränta, och därmed din månatliga lånebeloppet. En gemensam analys, som används för att illustrera den stora skillnaden i ränta och betalningar termer, på ett lån, är att analysera en $ 300.000 lån och vad en bra kredit värdering och en dålig kredit värdering skulle behöva betala.

På en $ 300.000 lån, kan en 760-850 kredit värdering räkna med att betala ca 5,5% och en $ 1700 månatlig betalning. En kredit värdering av cirka 500 kan räkna med att betala ca 10% och $ 2600 per månad-en ganska stor skillnad i månadsbetalningar