inteckning butiker är en hit med husköpare

Fråga: “Vad är den största finansiella investeringar de flesta kanadensare någonsin kommer att göra”

Okej, kan det ha varit lätt om man läser rubriken på denna kolumn. För de flesta kanadensare, är deras hem sin största investering – och deras mest kraftfulla finansiella verktyg.

Det är konstigt – med tanke på betydelsen av inteckning beslut – att många husköpare kommer att spendera mycket mer tid att fatta beslut om vilka fonder de ska investera i. .. eller ens vilken soffa att köpa … än på vilken inteckning kommer bäst möter deras behov.

Tiderna förändras dock. Lånemöjligheter exploderar, och kanadensarna har börjat kräva – och få – bättre priser, mer flexibla produkter och mer personlig service än någonsin tidigare. Och för att få en bättre titt på deras växande utbud av alternativ, fler husköpare än någonsin att gå till en inteckning “store” – och de professionella inteckning mäklare som kör dem.

Den Ontario inteckning Store är en symbol för hur mycket inteckning industrin har förändrats sedan de dagar då du bara gick in i din lokala bank för att ansöka om en inteckning. Idag, en av tre första gången kanadensiska husköpare väljer att arbeta med en inteckning mäklare, och dessa siffror är klättring. Det uppskattas att inom en inte alltför avlägsen framtid, kan upp till 50% av alla kanadensiska inteckningar gå igenom en inteckning mäklare för sina finansieringsbehov. Våra amerikanska grannar ligger långt före oss, nästan 70% av alla amerikanska bolån nu ordnas genom en inteckning mäklare.

Här i Kanada, är husköpare krävande val – och de har slagit en väg till dörren av oberoende inteckning mäklare för att få det. Lyckligtvis är den vägen blir kortare och mer rest, med attraktiva och inbjudande skyltfönster kontor, många oberoende inteckning mäklare nu inrätta “Huvudgatan” kontor … precis som bankerna.

Det är svårt att inte bli upphetsad om de alternativ som finns genom en inteckning butik. Till att börja, anser att många olika institutioner lånar ut pengar till bolån: banker, förtroende, kreditföretag, pensionsfonder, försäkringsbolag, finansbolag etc. Vid en inteckning butik – liksom de som drivs av många oberoende konsulter på Mortgage Intelligence, Kanadas främsta spelare i inteckning mäklare industrin, kan husköpare (genom sin inteckning mäklare) tillgång bolåneräntor och information från en stor, varierad grupp av långivare, däribland traditionella banker, förstås. Den inteckning mäklare representerar inte någon särskild utlåning, men arbetar för att hitta en skräddarsydd inteckning lösning. Och de har information om den växande listan av specialiserade inteckningar som nu tillgodoser nischmarknader som egenföretagare, eller villaägare letar efter en fritids eller investeringar egenskaper, till exempel.

För många kanadensare, har hemmet varit deras bästa resultaten investeringar under de senaste åren. Det är en påminnelse om att en Ontairo inteckning är ett viktigt ekonomiskt verktyg – och tillgång till ett brett spektrum av låneinstitut är en viktig fördel. Trots allt kan en kvarts punkt skillnad på din boränta lägga till upp till tusentals dollar under hela löptiden för din inteckning.

Ontairo inteckning skyltfönster kontor poppar upp i städer över hela Kanada. För din egen ekonomiska välbefinnande, de är definitivt värt ett bläddra!