inteckning biståndsprogram – hur de fungerar gör de verkligen

Ett nytt program för att hjälpa husägare inför pre-avskärmning har skapats i den senare delen av november. Detta program, som med många program inteckning bistånd är tänkt att förbättra avskärmning krisen genom Fannie Mae och Freddie Mac genom att köpa dåliga bolån, och sedan refinansiering dessa hem till husägare.

President Bush undertecknade ett liknande program tidigare i år. Detta var tänkt att hjälpa många husägare inför avskärmning, att stanna i sina hem.

Under de senaste veckorna har jag fått många mejl från abonnenter frågat om program inteckning bistånd. Höljet räddning juristutbildningen speciellt, eftersom de inte är bekanta med detta nya program. Detta nya program hävdar att hjälpa villaägare som kanske inte uppfyller kvalifikationerna för hjälp med andra program. Finns det något i det finstilta de behöver veta?

Liksom andra program inteckning bistånd, denna proposition förmodligen lindrar kämpande bostadsmarknaden, men sanningen är att detta lagförslag syftar till att stärka de bostadsinstituten jättarna, Fannie Mae och Freddie Mac innan de överlämnats till ösa ut av regeringen och inte för villaägare som behöver det mest.

Dessutom, om det av en slump, du råkar kvalificera, och passera rigorösa kontroll, och är godkända för en FHA backas hem hypotekslån, det finns många saker du bör vara medveten om, så ben ikapp med läsningen, eftersom det är mycket troligt att de kommer att lämna ut all information som hänför sig till detta avtal i de små utskrifter.

I många fall skulle folk vara bättre att låta sina hem utestänga, hyra för ett par år, och sedan börja om med en ny egenskap när priserna på bostäder börjar falla. Detta är den främsta anledningen många inteckning biståndsprogram är ineffektiva, bland annat.

På en annan not, kommer långivarna inte logga ut på ett träningspass, om de misstänker att de kommer att förlora mer pengar på det, än de skulle genom att tillåta ett hem att gå igenom den dyra processen av avskärmning, vilket är samma scenario med många andra inteckning hjälp program.

En FHA långivare kommer att förbinda varje lån för sig. Det innebär att bankerna måste undersöka och verifiera inkomster, bankkonton, historier sysselsättning och kreditvärdighet. Det kommer att vara som om du ansöker om ett nytt bolån, och måste uppfylla alla kreditinstitut krav för att kvalificera sig.

Detta är ett volontärprogram för långivare, så om långivaren ursprungslandet samtycker till nedskrivningen, kommer en ny långivare köpa det gamla lånet, och ta i besittning av omskriven inteckning. Hur fungerar det? Hur mycket kostar det? Vad är haken? Låt mig utveckla.

På grund av platsbrist, kan jag inte avsluta denna artikel här, eftersom den andra halvan innehåller mycket mer information om dessa program inteckning bistånd. Gå till min hemsida, och bläddra till botten av sidan, kommer det att vara den andra halvan av den här artikeln.

Men kom ihåg, oavsett hur mycket pengar du tjänar, eller vad din nuvarande situation är, eller vilken fas av avskärmning du står inför, är det fortfarande möjligt att undvika utestängning i över två år, och stanna kvar i ditt hem utan att göra ett enda inteckning betalning.

Det bästa är att du inte kommer att behöva anlita en advokat för att göra detta, när du vet hur man gör det själv.