inteckning bistånd berättigande

Om du har haft problem med din avbetalning och är rädda för avskärmning du kan vara en kandidat för ett bostadslån bistånd planen. På grund av den ökande mängden av vattnet inteckning innehavare ett antal låneinstitut är villiga att prata om lån refinansiering eller inteckning modifiering. Dessa program har gjort husägare till lägre månatliga betalningar tillåter många människor kvar i sina hem. För att underlätta dessa bostäder lättnad program kongressen har passerat 2 initiativ, Home Affordable Ändring Program (Hamp) och Home Affordable Refinance Program (HARP). Dessa planer är organiserad genom långivare bostadslån och ger incitament för dem att arbeta med nödställda inteckning innehavare till lägre månatliga betalningar. Dessa program har båda grundläggande kvalifikationer föreskrifter.

Om du vill få en inteckning refinansiera med hjälp av Home Affordable Refinance Program Behörighet måste du uppfylla några kvalifikationer. Det finns många detaljer i din inteckning situation som granskas vid fastställandet din behörighet för en inteckning refinansiera. Du måste äga en till fyra enhet hus. Den bostadslån måste garanteras antingen Fannie Mae eller Freddie Mac. Om du inte vet om din inteckning är garanterat att du ska tala med dessa organ så snart som möjligt.

Oavsett om du är aktuell på din inteckning och hur mycket du är skyldig är viktigt att om du kan refinansiera. För att vara berättigad är det viktigt att din nuvarande inteckning inte överstiger 125% av det nuvarande värdet på ditt hus. Till exempel om du är skyldig $ 400.000 på ett hus som är värt $ 350.000 du skulle kvalificera. Ta reda på om du är berättigad till bostadslån refinansiera tala med din långivare.

Om du funderar på att ha en inteckning ändring genom Hamp deras är några kvalifikationer du måste uppfylla. Dessa krav även om din fastighet är din huvudsakliga bostad och vad du är skyldig. Review riktlinjer anser också förklaringar till varför du har svårt att göra regelbundna betalningar inbegripet plötsliga ökningar i månatliga betalningar. Den andel av din totala inkomst som din inteckning betalning representerar också beaktas vid bestämning din behörighet för regeringen inteckning lättnad.

Om du inte kan göra din månatliga betalningar och är rädda ditt hem kan tas bort du kan vara en kandidat för inteckning lättnad i form av bostadslån refinansiera eller bostadslån modifiering. Se ytterligare information om kvalifikationskrav och om du är en kandidat kontakta din långivare bostadslån.