inteckning betalning skydd försäkring på göra och inte göra

När du har tagit ut en inteckning du göra ett långsiktigt åtagande att upprätthålla de månatliga återbetalningarna för hela den period av inteckning. Det kommer att vara under många år, men du gör detta åtagande utan förmånen av en kristallkula – ingen vet hur din situation kommer att förändras, på gott eller ont. Så det måste utgöra en stor risk. Mortgage Payment Protection Insurance (MPPI) är en av ett antal försäkringar som omfattar livförsäkring och kritisk sjukdom försäkring, som du kan minska denna risk och skydda din familjs ekonomi.

Syftet med MPPI är att se till att dina amorteringar kommer att fortsätta att betalas om du borta från arbetet under en längre tid på grund av olycka, sjukdom eller arbetslöshet. Bara överväga de risker som denna typ av försäkring är utformad för att lindra:

Hem repossessions körs vid cirka 90 per dag. De flesta av dessa är på grund av ekonomiska problem i samband med arbetslöshet.

En tredjedel av alla människor i åldrarna mellan 25 och 34 har upplevt arbetslöshet under mer än en månad.

Under tiden för sin inteckning flesta människor uppleva minst en period av sjukdom, eller konsekvenserna av en olycka, som kommer att hålla dem borta från arbetet i mer än 3 månader.

Om du har en standard återbetalning inteckning, du klokt i att ställa in värdet på månatliga MPPI locket motsvara värdet på din månatliga återbetalningen plus din livförsäkring och hem & innehåll försäkringspremier. Men om du har ett intresse bara inteckning, då din lock måste också inkludera den månatliga kostnaden för investeringsplanen du använder för att betala tillbaka lånet i slutet av mandatperioden. Kom också ihåg att om dina amorteringar senare ändras på grund av ränte rörelser, måste du kontakta ditt försäkringsbolag och få politiken liknande modifieras. Oh ja, den trevliga bit – om du hävdar då inkomsten Utdelningen är helt skattefritt!

11 bästa tips för att köpa

inteckning betalning skydd försäkring

Tro inte att du bara kan ta ut MPPI när du ordnar inteckning. Du kan ta ut MPPI helst.

Var medveten om att vissa bolåneinstitut kommer att försöka pressa dig till att ta ut MPPI tillsammans med din inteckning. Om detta händer, se till att du reda på hur mycket extra locket kommer att kosta varje månad och sedan få på Internet och få några konkurrenskraftiga offerter. De flesta människor kommer att finna besparingar på upp till 60%!

Mortgage långivare kommer bara citera dig för omslaget som behövs för att uppfylla dina månatliga amorteringar. Kom ihåg vårt råd att omfatta täckning för kostnaden för din inteckning livförsäkring, du ditt hem & hemförsäkring och kostnaden för eventuella investeringsplanen har tilldelats återbetala din inteckning (den sistnämnda artikeln gäller endast intresse endast inteckningar).

Om din anställning är säsongsbetonad eller avslappnad du inte kommer att kunna göra anspråk på en MPPI politik. Varje politik har vad som kallas undantag och säsongsbetonade och tillfälligt arbete är bara en vanlig man. Undantag är de omständigheter under vilka du inte kan göra ett påstående. Läs alltid dessa undantag innan du tar ut den politik och om du kan se att dina omständigheter betyda att du är osannolikt att kunna göra anspråk gällande, inte köper politiken. I vissa fall kommer de politiska uteslutningar eliminera 50% av potentiella fordringar.

Inte automatiskt välja den billigaste MPPI politiken. De villkor under vilka politik betalar ut varierar så kolla dem noga. Premierna är alltid en återspegling av omfattningen av de undantag i politiken, nivån som täckmantel och försäkringsgivare allmän marknadsföringsstrategi.

Bli inte förvirrad av de olika namn som ges till MPPI. Det kan också beskrivas som Olycka Sjuk-och arbetslöshetsförsäkring, Betalning Cover och betalning Care. I grund och botten gör de alla samma sak – men kom ihåg att kolla in de undantag!

De flesta politikområden konstatera att du måste vara borta från arbetet under en viss tid innan du kan göra ett påstående. Den längsta tid du hittar är 60 dagar, men många politikområden minska detta till 30 dagar – och en del kommer sedan antedatera betalningen till den första dagen du var utanför arbetet. Du hittar fullständig information om dessa aspekter i politikens villkor. Alltid kolla de här innan du köper och komma ihåg när du jämför priser, att jämföra med likadana.

Förväxla inte MPPI med Mortgage ansvarsförsäkring (MIG). Mortgage ansvarsförsäkring p rovides täcka för en inteckning långivare för eventuella förluster långivaren kan lida till följd av en fastighet som de beviljat ett lån som säljs för mindre än lånebeloppet. Varje utbetalning enligt en MIG politik går till långivaren, inte du!

Om du redan har Permanent sjukförsäkring din kanske inte behöver MPPI. Kolla villkoren för dig PHI politiken.

Var medveten om att det finns en nivå av dubbelarbete mellan kritisk sjukdom försäkring och MPPI. MPPI kommer att betala dig en inkomst under den försäkrade period för någon sjukdom som hindrar dig från att arbeta. Kritisk sjukdom försäkring kommer utbetalning av en klumpsumma om du diagnostiseras med någon av de kroniska sjukdomar som anges på den kritiska sjukdom. Så om du har en kritisk sjukdom krav, då du kommer nästan säkert också ha en fordran på din MPPI politik. Men om sjukdomen som håller dig borta från arbetet inte är noterat på kroniska listan, och all vanlig sjukdom är inte, då bara din MPPI politik kommer utbetalning.

Shoppa runt. Som med de flesta typer av försäkringar, är Internet det billigaste stället att handla och många webbplatser ger dig möjlighet att ordna täcka direkt på nätet. Försök söka under inteckning betalning skydd försäkring snarare än bara inteckning skydd. Det söktermen är helt specifik och du är tvungen att hitta vad du vill.