inteckning betalning skydd försäkring förklaras

Inteckning betalning skydd försäkring tas ut i syfte att slå vakt om möjligheten att du kan komma utan arbete på grund av en olycka, långvarig sjukdom eller genom oförutsedda arbetslöshet. Locket oftast kommer att betala ut upp till en period på 12 månader (med vissa politikområden, kommer det att vara upp till 24 månader) förutsatt att du har varit utan arbete under en definierad tidsperiod, som vanligtvis är cirka 30 dagar men kan vara längre beroende på politiken.

Din månatliga inteckning återbetalning är utan tvekan förmodligen den största utgående och som sådan om du skulle komma ut i arbete hur skulle du kunna ha råd att hålla uppe återbetalningar? Staten gör väldigt lite för att hjälpa till ekonomiskt, så om du inte har en grundplåt på egen hand, sedan ta ut luckan för att skydda din inteckning är viktigt.

En inteckning betalning skydd politik kan köpas tillsammans med inteckning och tyvärr är det vanligaste sättet och oftast den käraste alternativet när det gäller att ta ut försäkringen. Det enda sättet att få en billig offert för inteckning betalning skydd är att åka runt och gå till en oberoende leverantör. Inte bara kommer du att göra stora besparingar jämfört med att gå med en high street långivare, men du bör också dra nytta av expertråd.

Om du är orolig för den senaste tidens dåliga publicitet som sektorn har tjänat så finns det några faktorer som måste beaktas. För det första är det inte själva produkten som är fel, men de få leverantörer som får giriga och sätta enorma vinster inför konsumentens bästa intresse. När det gäller att peka ut dem som har varit kända för att mis-sälja politik till förmån för höga vinster de inkluderar välkända high street banker och långivare och detta ensam bör berätta att gå till en specialist fristående leverantör för din inteckning betalning skydd försäkring .

Tillsammans med höga premier, har forskning från organisationer såsom Financial Services Authority visat hur några av high street långivare vet mycket lite när det gäller att rekommendera och sälja politik, vilket vissa konsumenter med en värdelös politik när det gäller att hävda. En fristående leverantör kommer vanligtvis handla just i skydd politik och som sådan kan ge goda råd tillsammans med en kvalitetsprodukt.