inteckning besparingar tips

Många av oss har länge varit förvånad och förbryllad av det faktum att våra budgetar varje månad verkar lika exakt vad vi spenderar. En av de främsta anledningarna till detta är att vi har inga besparingar komponent inbyggd i budgeten! Ett av de första sätten att börja utveckla ett bo ägg är att göra det till en prioritet.

• Öppna ett bankkonto för sparande – om det är i samma bank som ditt lönekonto, kan du överföra pengar till dem elektroniskt. Och sedan bara göra det, varje gång din lön rullar runt. Ställ inte undan för jul, eller en helgdag, eller någon annan nära tids användning. Gör det till en riktig sparkonto.

• Låt dem göra det åt dig på jobbet. Öppna en IRA eller 401K och styrenheten på din verksamhet kommer automatiskt att dra en summa från din check varje löneperiod och plats i 401K. Det är en pension konto, så de är skattefria dollar tills du tar ut dem.

• När blir den största kostnaden av året komma med? För de flesta av oss, det är jul. Sättet att hålla denna semester från rengöring dig är att börja shoppa i augusti, och köpa en present eller två varje månad. Den andra delen av detta förslag är att motstå frestelsen att spränga budgeten efter Thanksgiving, när reklamen är allt omkring dig.

• Använd inte kreditkort. Det är så enkelt. Det är debet, varje gång. Om du inte har råd att debitera det, kan du inte råd det. Om du inte tillämpa denna metod på julen, kommer du att betala för det till april, när semestern är tre gått månader.

• Om du har en stor kostnad som kommer upp som ett sommarlov, planera för det. Med flygbiljetter förr är alltid bättre, så köp dina biljetter tidigt. Det är en mindre post som kommer ur din sommar budget. Om du ska gå in skulden för den resan, bestämma hur du ska betala bort det och när.

• Ta en titt på din månatliga budget, och se om det finns några saker du kan lop off. Två som alltid är sårbara är kabel-TV-räkningen och den cellulära telefonräkning. Behöver du verkligen fyra nivåer av programmering? 1200 minuters samtalstid per månad? Om du kan slå dessa två kostnader ner tjugo dollar i månaden, lägga till den i ditt sparande insättning.

• Pendlingen har blivit en betydande kostnad, och pendling i din egen bil kommer inte att bli billigare när som helst snart. Ta en titt på kollektivtrafikalternativ, vid samåkning, på att arbeta hemma. Det behöver inte vara en total förändring i livsstil – om du kan komma med en eller två dagar i veckan när du inte är i bilen ensam, kommer du att spara tillräckligt med pengar för att det spelar roll.

• Aldrig gå till mataffären hungrig och när du går, ta en lista. Inte köpa något som inte finns med på den listan. Impulsköp kan ödelägga de ädlaste planerna.

Sedan finns grunderna: ta din lunch till jobbet, köra en bil som tar regelbunden gas, stanna utanför närbutiker – listan kan göras lång. Sparsamhet är ett sinnestillstånd, men besparingen är en handling – eller snarare, en serie handlingar som vi bedriver leder direkt till en växande bankkonto. Med elektroniska banktjänster, att avsätta extra pengar – oavsett hur lite – är helt enkelt en fråga om att slå på datorn.