inteckning avslutande kostnader – inteckning avvecklingskostnader skiljer sig från stat till stat

En årlig undersökning av räntekostnader stängning i femtio stater tar upp några väsentliga skillnader i sitt 2006 års upplaga. Undersökningen är delvis till viss del, eftersom den inte återspeglar skatter, andra kostnader statliga eller avgifter spärrade. Ändå kan det ge en exakt känsla av den variation som du hittar från stat till stat på avgifter som är involverade med varje bostadslån uppgörelse. Alla följande statistik baseras på en fast ränta inteckning på $ 200.000 för personer med god kreditvärdighet som gjort en tjugo procent handpenning.

Denna statistik samlades in från nio långivare i varje stat, i den största staden i varje stat med ett undantag. Buffalo ersattes för New York, eftersom Big Apple är i en egen liga. Ändå slutade New York först (eller sist, beroende på din synvinkel) med dess höga titel och avvecklingskostnader. De andra staterna i topp fem för räntekostnader stängning var Texas, Hawaii, Ohio och Florida.

Riksgenomsnittet för räntekostnader stängning var $ 3024. I New York, var siffran $ 3,907. Bostadsköpare i Missouri betalar för närvarande de lägsta stängning kostnader på $ 2713. Resten av botten (eller övre) fem är Michigan, New Hampshire och Montana.

Mortgage avslutande kostnader kan delas in i tre kategorier. Den första är lån avgifter, som tas ut av långivaren. Den andra är titel och avveckling avgifter av andra parter än kreditgivaren. Denna undersökning omfattar alla dessa avgifter. Den högsta långivare avgifter återfinns i Hawaii på över $ 1900 medan den lägsta är i New Hampshire, på $ 1400. Riksgenomsnittet är $ 1672 med två tredjedelar av staterna inom $ 113 av den siffran.

Det fanns en större variation i titel och avslutande kostnader. Avgifter genomsnitt $ 1353. I de flesta stater, titel försäkring genomsnitt mindre än $ 600, men i New York och Texas titel försäkringspremier är väl över $ 1000 på en $ 200.000 lån. I Texas, är titeln försäkring avgifter fastställs av staten – $ 1453 på en $ 200.000 lån. Men titel företag får tack på extra avgifter och tilläggsavgifter för att nötkött upp sitt deltagande i räntekostnader stängning.

Den tredje kategorin för räntekostnader stängning är skatter och förutbetalda poster, såsom husägare försäkring, föreningens avgifter, fastighetsskatt, landsting avgifter inspelning och proportionellt intresse. Undersökningen omfattade inte dessa kostnader, men i vissa stater vissa av dessa avgifter är redan införlivats i uppgörelsen avgifterna på något sätt. Det är också sant att nationella bolag tar ut olika avgifter i olika stater. Förvirringen är påtaglig, vilket är anledningen till fast avgift bostadslån har kommit till stånd.

Variationen i avgift strukturer och namn kan vara ett stort problem för lån shoppare eftersom det blir omöjligt att jämföra kostnader inteckning stängning för olika lån på en sida-vid-sida basis. Olika långivare har olika villkor för avgifter och varierande avgifter för tjänster. Fast avgift bostadslån gör detta en omtvistad fråga.

Långivare använder sina egna villkor för tjänster och kommer ofta vika avgifter för en tjänst till en annan. Av den anledningen, fast avgift bostadslån är ett attraktivt alternativ. Med denna typ av inteckning, presenterar inteckning mäklare dig med en undre gräns för alla nödvändiga tjänster och avgifter som kommer att tillfredsställa långivaren, säljaren och dig. Ett bra verktyg för att försöka jämföra kostnader inteckning stängning kan hittas på:
http://www.federalreserve.gov/pubs/settlement/worksheet.htm