inteckning avgifter förklarade

När du letar efter en inteckning finns det många faktorer som du behöver tänka på. Ett viktigt område är de avgifter inblandade med din ansökan. Dessa utgör ofta en betydande del av dina utgifter så det är viktigt att veta vad du får för dina pengar.

värdering avgifter

När du ansöker om en inteckning kommer du normalt skyldig att betala för en värdering av fastigheten som skall utföras på uppdrag av långivaren. Om bolåneinstitutet arrangerar värderingen för dig en administrationsavgift kommer vanligtvis att läggas till kostnaden.

Denna värdering är inte en detaljerad inspektion och för din egen sinnesfrid du kanske vill välja en housebuyers Report eller en Structural Survey. Dessa genomförs för dig, sökanden, och ge mycket mer information, de är givetvis dyrare.

bokning och arrangemang avgifter

En bokningsavgift betalas normalt när du gör din inteckning ansökan. Om en inteckning erbjudande har begränsade medel en bokningsavgift betalas för att reservera finansiering med långivaren. I de flesta fall din bokningsavgift återbetalas och du kommer att förlora dessa pengar bör din inteckning ansökan annulleras.

Du kommer normalt att ställas inför en uppläggningsavgift på slutförandet av din inteckning ansökan att täcka långivare administrationskostnader. Många långivare ger dig möjlighet att lägga till denna avgift till din inteckning för att undvika omedelbara kostnader.

advokatarvoden

Varje ansökan om inteckning kommer att kräva en advokat eller conveyancer att delta (och betalas). Dessa advokatarvoden täcka kostnaderna för ett juridiskt ombud agerar för din räkning under din inteckning ansökan.

I gengäld för dina advokatkostnader din advokat eller conveyancer kommer att ansvara för att arrangera överföring av lagfarten, registrera din egendom med fastighetsregistret och genomföra undersökningar för att fastställa tillståndet i fastigheten.

Du kommer i allmänhet att hitta advokatarvoden är mer överdrivet när de köper ett hus än en remortgage grund nivå krävs engagemang.