inteckning återbetalning strategier i lågkonjunktur

Det är inga problem att prata om vissa saker, som om ditt hemmalaget vann på helgen. Sedan finns det andra ämnen, som att halka på din inteckning, kommer folk inte tala om även om deras liv berodde på det. Folk är snabba att tala om småsaker, men att få någon att fess upp om sina ekonomiska problem är en annan historia.

Men så svårt som det kan vara att prata om, är det relativt lätt att hitta en fungerande lösning för att få dig ur din ekonomiska röran. Det finns saker du kan göra för att fixa dina problem och börja leva ett normalt liv igen. Den här artikeln innehåller några av dessa saker.

Först bör du överväga att tala på ett ärligt och rättframt sätt med din inteckning långivare. En möjlig lösning kan vara att byta till ett intresse som bara lån. Du kommer inte att betala av ditt saldo för en liten stund, men du kommer att minska din månatliga utgifter på kort sikt. Även om inte en idealisk långsiktig lösning, kan detta vara en effektiv kortsiktig, och säkerligen är överlägsen förlora ditt hus och bli en hyresgäst igen. I många fall kan räntorna på ett intresse som bara lån faktiskt vara lägre än motsvarande fast ränta lån.

Ett annat alternativ är att förlänga löptiden för inteckning. Du kan lägga till fem eller tio år till livet av lånet. Detta skulle leda till en betydande sänkning av din månatliga betalningar, även om du skulle behöva vara beredd att acceptera att du skulle betala på lånet under en längre tid, och skulle potentiellt kunna betala mycket mer total ränta under lånets löptid än du skulle ha om du höll den kortare avskrivningstid.

En annan strategi är att komma med några kreativa idéer för att hitta mer pengar. Kanske kan du hitta mer arbete på ditt nuvarande jobb, eller säkra ett andra jobb att arbeta hemifrån på fritiden för att generera pengar snabbt. Du kan också göra en ren ur ditt hem och sälja något du inte behöver. Du kan även frigöra utrymme i ditt hus med denna strategi. En tredje idé är att hyra ut några lediga rum du har i ditt hem och samla hyresintäkterna. Även om detta kanske inte är den bästa lösningen för olika skäl, kan det hjälpa dig ur en knipa.

Det råder ingen tvekan om att under dessa osäkra ekonomiska tider mängden stress och press på många människor är högre än det någonsin har varit i hela sitt liv. Att förlora sömn över tanken på försumliga på din inteckning är något som ingen på jorden skulle hitta roligare. Men precis som det mesta i livet, att angripa problem huvudet istället för att sopa det under mattan och begrava huvudet i sanden kommer att producera mycket mindre smärta för dig i det långa loppet.

Så där har du flera lösningar för att hjälpa förbättra din ekonomiska situation, men du bör ha i åtanke att det finns många fler, så får du en funderare på om du är upp mot det.