inteckning ansökan avslås – förståelse och framgångsrikt planera för en ljusare utfall

inteckning förnekelse – de fakta du behöver veta för att lyckas

Ofta, när din långivare granskar din låneansökan för ett nytt hem eller en bit av egendom så grundligt att det äntligen vänt ned, kan det vara mycket smärtsamt. Om detta händer ska du kunna förstå precis varför ett sådant beslut togs och gör vad du kan för att avhjälpa situationen. Orsakerna till avslag anges nedan kommer att hjälpa dig att förstå varför det händer vissa människor.

Orsaker till avslag:

Det är en term som kallas LTV, och detta innebär att det beräknade värdet på den egendom som du vill köpa är mycket lägre än inköpspriset eller lån till värde ratio.Or det kan vara just det fallet att LTV är alldeles för hög för långivaren att godkänna. Han kan begränsas till en viss kvot och det finns inget han kan göra åt det. Kanske du har ansökt om 90-95% av inköpspriset som lånebeloppet. Detta kommer att resultera i en låg värdering med effekten att göra din förfrågan sätt för stor för långivaren.

Ett annat fall är att om priset på fastigheten är mycket högre än jämförbara fastigheter i området, måste du be säljaren att sänka sitt pris i linje med den pågående kursen för liknande fastigheter på orten. Alla nya priset förhandlats fram bör också vara säker på att godkännas av din långivare. Om inte, är det enda alternativet för dig att acceptera ett mindre lån och betala underskottet från personliga medel.

Bara inte tillräckligt personliga ekonomi för att slutföra affären. I detta fall långivaren kan besluta att du inte har tillräckligt med kapital för handpenning och avslutande kostnader. I detta fall kan du prova att be säljaren att ta tillbaka en andra inteckning i fastigheten. Detta skulle minska din handpenning eller få säljaren att hjälpa dig med några av de avslutande kostnader. Som en sista utväg kan du behöva börja ett nytt sparprogram för att komma upp med mer kapital för framtiden.

Sedan är det frågan om din nuvarande inkomstnivå. Vill du tjäna tillräckligt för att börja med? Du kommer att stängas ner om inteckning betalning mer än 28% av din brutto månadsinkomst. Också i en situation där din totala skuld inklusive dina amorteringar och andra avbetalningar överstiger 36% du får stängts för ditt lån. Men om ditt kreditkort situation är i god status och du kan visa att du har ett stort hushåll kostnad inklusive hyra eller amorteringar långivaren kan tänka dom i din favör. Det är så viktigt att vara helt sanningsenlig om dina inkomster och utgifter i alla dina handlande.

Upp till dina ögon i skuld: Ofta, inte avvisa långivare inte ansökningar enbart på grund av den del av skulden som de bär. Det är också de många kreditkort som de besitter och roterande konton kredit med bevis på stigande saldon som kommer nära det föreskrivna gränsvärdet. Sådan information är skadligt om du är ute efter att bevisa din kreditvärdighet. För att råda bot på situationen, måste du betala av så många av dina skulder som möjligt och sedan ansöka om ett lån.

Dålig kredit historia: Vad kan vara mer förödande än att ha din låneansökan avslås på grund av en historia av dåliga vanor skuldåterbetalning? Om din långivare ser att du har en historia av att göra sena betalningar ofta på grund uppgår till banken eller insolvens, han är knappast troligt att passera en låneansökan för köp av fastigheten. Din långivare är säkert inte kommer att vara tolerant mot en dålig kredit rekord. Även om du har haft en låg loan-to-value nyckeltal och skuldkvoterna, kan du inte torka ut en historia av dålig kredit.

Avslag är inte slutet av världen: Bara för att en långivare avvisar din låneansökan betyder inte att du aldrig kan äga egendom i hela ditt liv. Du kan vidta korrigerande åtgärder för att förbättra dina chanser acceptans. Men om du arbetar ihärdigt på det, kan du jobba en väg runt dina problem. Ta reda på varför din låneansökan avslogs och arbeta för lånet godkännande.

Copyright Ben O’Rourke: Denna artikel kan återanvändas så länge det inte ändras på något sätt och den resurs rutan ingår intakt.