inteckning ändringar – 5 tips för att förhandla förmånliga villkor

Mortgage modifieringar är en process genom vilken villkoren för inteckning ändras utanför de ursprungliga villkoren för upphandlingen överenskommits mellan gäldenär och HYPOTEKSINNEHAVARE. I allmänhet någon ändring av villkoren hypotekslån är en “modifikation”. Detta program är mycket användbart för de villaägare som är defaulters eller konkurs och inför en förestående avskärmning. Detta program gör det möjligt för dem att få en sänkning av räntan eller byte från fast till flytande termer, minskning av kapitalbelopp, befrielse från förseningsavgifter eller sanktioner, förlängning av lånevillkoren, befrielse från avskärmning, och mer.

Hitta en lämplig långivare som är pålitlig, stödjande och har ett gott rykte i branschen. Några av de ledande långivare är Bank of America, Countrywide, Wells Fargo och Chase Bank (JP Morgan). Alla har utmärkt kundservice inrättats med vänliga officerare och en exklusiv division (Lose Mitigation Dept) för att hantera dessa ärenden.

Följande tips är användbara för att underlätta förhandlingar:

· En idé om din ekonomiska ställning och det belopp som du kan tjäna per månad

· En kort planen om dina krav på samråd med långivare

· Lägga fram ett förslag om din förmåga att återbetala lånet

· Fråga långivaren om tålamod eller senareläggning av betalningar för ett par månader tills du är i en sund finansiell ställning

· Skicka in nödvändiga dokument som brev för svårigheter, paystubs och kontoutdrag för de senaste 2 månaderna, W-2 form för de senaste 2 åren för företagare Form 1040 för senaste 2 åren om egenföretagare, hyresavtal om lånet inte är på din primära hem, senaste inteckning uttalande och fastighetsskatt uttalanden

Obs: svårigheter brev är det viktigaste dokumentet för att sanktionera lånet. Övertyga långivaren om dina svårigheter, hur du föll bakom och hur du planerar att återfå din ekonomiska situation och din förmåga att återbetala. Tonen i svårigheter brev bör vara övertygande, ursäkta, och kortfattade i naturen med en positiv ton.

Du kan citera svårigheter såsom: förlust av jobb eller minskade inkomster, dödsfall eller sjukdom av husägare, make eller familjemedlem, skilsmässa eller separation, tvångsförflyttningar av arbetsgivare, ökade inhemska och andra kostnader. Det är bättre att ta råd av en expert för en framgångsrik förhandling.

Mortgage lån ändringar är användbara för dem som har svårt att uppfylla sina månatliga betalningar, dag-till-dag kostnader och fruktar en förestående avskärmning. Detta program kommer till deras undsättning med sitt breda utbud av förmåner och rädda dem från katastrof och det är därför fler och fler människor kommer fram för att dra nytta av denna stora program.