inteckning ändring hjälp

Om du nyligen har förlorat en make och lämnats att axla inteckning betalning ensam, kan det finnas hjälp för dig i president Obamas Stimulus Bill. Oavsett om du är en änka eller har upplevt skilsmässa, om din ekonomiska situation har förändrats dramatiskt på grund av det, kan du vara berättigad till stöd i form av en inteckning modifiering.

Regeringen uppmuntrar bankerna att skriva om inteckningar som betjänas av Fannie Mae och Freddie Mac. Dessa banker, som är på en godkänd lista, betalas en $ 1000 ekonomiskt incitament att ändra bostadslån för villaägare som har problem att göra sina månatliga hus betalning. Vissa kanske har fått bakom betydligt på sina lån.

Målet med Home Stimulus Program är att främja bostadsmarknaden som är slapp och stoppa avskärmning kurs. Detta sker särskilt genom att sänka hus betalning genom dessa lån ändringar och hjälpa människor att behålla sina hem.

Om du kvalificerar dig för detta program, kan du få en mycket låg ränta, eventuellt 2%. Denna ränta skulle förbli intakt under fem år. Vid utgången av fem år, kommer du att börja se en ökning med 1% per år fram till den aktuella marknadsräntan vid tidpunkten för lånet signering nås.

Din lån sikt kan också förlängas. Många människor har fått lån till 40 år. Detta skulle också hjälpa till att sänka den månatliga utbetalningen du skulle ansvara för. Förutom att avstå från de där irriterande förseningsavgifter som monterar upp så snabbt, kan du också få del av den huvudansvarige för förlåtna lånet.

Om du uppfyller kvalifikationerna för att tillämpa, kan du lyckas inte bara spara ditt hem, men gör hela din ekonomiska situation mer bekväm för långsiktigt. Utred möjligheterna för dig med en inteckning ändring. Som en person i ekonomiska svårigheter, kan du redan halvvägs där!