inteckning agenter att fånga på med kanadensare

En färsk studie som utförts av den kanadensiska Mortgage och Housing Corporation fann att fler kanadensare utnyttjar de tjänster hypoteksfinansieringsstrategier tillhandahålls av inteckning agenter. Medan redan 1998 mindre än 10% av alla bolån erhölls med inteckning agenter, idag att antalet har ökat till över 30%.

Första gången hem köpare utgör den största gruppen av kanadensarna att dra nytta av de tjänster som tillhandahålls av inteckning agenter, med nästan 40% med hjälp av medel för att få sin första inteckning. Däremot används dock endast 10% av kanadensarna förnya sin inteckning en inteckning agent att leta efter en bättre affär. De övriga 90% stannade helt enkelt med sin nuvarande långivare, ofta acceptera det första erbjudandet de fått.

Den tidigare nämnda studien fann också att endast hälften av de kanadensiska tillfrågade visste vilken roll inteckning agent har spelat i att erhålla inteckning finansiering. Av de respondenter som faktiskt bekant med inteckning agenter, många trodde felaktigt att inteckning agenter debiteras avgifterna direkt till konsumenten för sina tjänster, när det i verkligheten inteckning agentens arbete för kunden, men betalas av kreditinstitutet.

Så det verkar som att medan många kanadensare är långsamt fånga på fördelarna med att arbeta med en inteckning agent, många andra är fortfarande relativt obekant med yrket och de tjänster som finns tillgängliga för dem. Tyvärr är slutresultatet av detta som många kanadensare är onödigt att betala högre räntor och tusentals extra dollar i räntebetalningar över livet på sina bolån.

Idag är diversifierad och konkurrenskraftig inteckning marknadsplats gör det nödvändigt för kanadensare att shoppa runt efter de bästa bolåneräntor och villkor som gäller för dem vid varje given tidpunkt. Oavsett om du köper ditt första hem, förnya dina lån eller refinansiering, bör alla dessa ses som möjligheter att shoppa.