inteckning acceleration – hur gör jag förkorta mitt lån

För bara några dagar sedan, frågade någon, “Hur kan jag förkorta åren av mitt lån?”

Faktum som är huvudfrågan här, och det är vad jag tänkt att kort förklara för dig här. Jag kommer inte att dyka djupt in på alla detaljer, men jag ska ge dig ett snabbt svar här.

Varför inteckningar pågå så länge i första hand

För att börja se hur du dramatiskt kan förkorta de år av din inteckning, måste vi titta på 2 saker: kapital och ränta.

Jag är säker på att du vet vad dessa två är, men låt mig återupprätta något här så att du vet var jag kommer ifrån: Så länge det finns alltid ett kvarvarande saldo på grund av den huvudansvarige, har du alltid betalningar att göra, oavsett hur låg räntan är.

Ha det i åtanke.

Det verkliga problemet i en inteckning är huvudmannen.

Med detta sagt, har du någonsin frågat dig själv hur din månatliga betalningar fördelas mot din ränta och amortering?

Det är, hur stor del av din månatliga betalningar gå mot att skära ner den huvudansvarige, och vilket parti går mot ränta?

Även om jag inte känner till din exakta situation, kan jag slå vad om att om du är i USA, vad som händer är den överväldigande majoriteten av varje betalning går mot ditt intresse, inte ditt prinipal.

För några veckor sedan, berättade en av mina vänner mig att en av hans vänner var rasande för att lära sig att, för varje betalning han gjorde, var endast ca $ 50 går mot att sänka den huvudansvarige.

Min kompis kompis hade tur. De flesta amerikanska mortgagors hittar aldrig ut det här. Det är hur vi förledas att betala för våra bolån årtionden längre än vi annars skulle.

Du ser, genom att avleda de flesta av alla dina betalningar mot ditt intresse, och för det mesta ignorera den huvudansvarige, du tvingas att fortsätta att göra utbetalningar för en lång, lång tid – mycket längre än du måste.

Kom ihåg, vi har konstaterat att det verkliga problemet i en inteckning är huvudmannen, inte räntan. Så länge det finns en balans mellan beroende på huvudman, kommer du alltid att göra betalningar.

Eftersom räntan beräknas på kapitalbeloppet, alla betalningar som går mot ränta, i stället för den huvudansvarige, ser till att det alltid kommer att vara huvudman kvar.

Och eftersom räntan beräknas på kapitalbeloppet …

… Så går det till synes oändliga serien av unnnecessary avbetalning.

hur man förkorta din inteckning

Så frågan är nu, hur jag lägger mer pengar mot att sänka den huvudansvarige?

Nå, jag ska berätta en sak: din bank kommer inte vill göra det enkelt för dig, om de ska även tillåta det.

I grund och botten måste du hitta ett sätt att se till att de flesta av dina månatliga betalningar kommer mot din huvudman, och inte ditt intresse.