inteckning ABC

Att köpa din första bostad kan verka skrämmande, speciellt när den konfronteras med många olika lån typer. När forska allmän information om de mest populära typer bostadslån, kom ihåg att det är inte så enkelt som att hitta den billigaste räntan. Först ta ut en inteckning kan verka skrämmande, men när man bryter ner det, blir det enkelt. Som med alla finansiella beslut, är det första steget i processen att utbilda dig själv om processen.

Vad är en inteckning?

Vad är en inteckning egentligen? En inteckning är en kvarstad på fast egendom som ger långivaren rätt att ta egendom genom avskärmning om du standard på lånet. Eftersom de flesta människor inte har råd att köpa fastigheter med kontanter innebär nästan varje fastighetstransaktion en inteckning. Tvärtemot vad många tror, ??är en inteckning inte ett lån, det skapar en kvarstad på egendom, som fungerar som en långivaren säkerhet för skulden. Den som lånar pengar är mortgagor, den som ger pengar är panthavaren. En inteckning ger långivaren rätt att sälja den säkrade egenskapen att återvinna medel om du inte betalar skulden. .

Även valet av inteckning produkt påverkar beloppet av de månatliga amorteringar, det finns gott om andra aspekter av homeownership, såsom husägare försäkring, fastighetsskatt, underhåll, och husägare avgifter, som måste vägas in i din totala kostnad. Inteckning notera, där låntagaren lovar att återbetala skulden, fastställs villkoren för transaktionen:

Det skuldbeloppet
Den inteckning förfallodagen
Räntesatsen
Mängden månatliga betalningar
Huruvida långivaren kräver månatliga betalningar för att bygga en skatt och försäkring reserv
Huruvida lånet kan betalas tillbaka med större eller tätare betalningar utan en förskottsbetalning straff
Vare underlåta att göra en betalning eller sälja fastigheten berättigar långivaren att ringa hela fordran

När man jämför månatliga betalningar från olika långivare, måste du be om långivaren ingår månatliga skatter och försäkringskostnader i den totala ersättningen. Ofta om din handpenning är tillräckligt stor, kommer införandet av skatter och försäkringar inte krävas, men du kommer istället betalar ditt försäkringsbolag och fastighetsskatt direkt.

Det kan inte nog betonas att preparatet är nyckeln till att säkerställa en smidig process. Om du arbetar med en fastighets advokat, ska han eller hon gå igenom hela processen i förväg.

redan kvalificerade vs lånelöfte

Först, dess viktigt att förstå skillnaderna mellan ett hem inteckning prekvalificering och preapproval. Prekvalificera hjälper dig att avgöra vad du realistiskt råd för att börja din shopping. Det ger en fingervisning om vad du förväntar dig att vara kvalificerad för. Men det är inte en säker sak och inte väga lika tungt som att lånelöfte. Bostadslån lånelöfte är ett mer komplicerat, vilket inkluderar att lämna en formell ansökan och dokumentation och tillhandahåller ett villkorat åtagande från långivaren för den exakta lånebeloppet. I huvudsak du får ditt hem lånet godkänt innan du väljer en fastighet. Ett lånelöfte kräver inkomster och tillgångar dokumentation. Pre-godkännande ger dig en klar uppfattning om vad du har råd och visar säljare som du menar allvar med att köpa. Ett lånelöfte kan hjälpa dig att förhandla fram ett bättre pris med säljaren, sedan han lånelöfte är mycket nära att ha kontanter för att betala för huset.

formell ansökan

När du har hittat din fastighet du vill köpa och ha ett framgångsrikt erbjudande, är det dags att påbörja den formella ansökningsprocessen. Om du inte har lånelöfte, i detta skede måste du ge mer detaljerad dokumentation till din långivare, inklusive montering dina finansiella poster. Bolån kvalifikationer riktlinjer skiljer vanligtvis beroende på låneprogram och långivaren. Kostnaderna för din transaktion kan variera beroende på lånet program du väljer med din långivare, och alla ändringar du besluta om under lånet processen. Den typ av lån du väljer är en mycket viktig aspekt av lånet processen, och du bör helt förstå innan du gör någon form av engagemang. När långivaren får all denna information, kommer de att kontrollera dem och börja beslutsprocessen. Bedömningen beställs och utförs under samma tid som processorn verifiera informationen. Oavsett om det är under pre-godkännande skede eller under godkännandeprocessen i sig, är den avgörande frågan långivarens försäkringsgivare frågar “Hur bra av en långsiktig risk är låntagaren?”

godkännande

Lånet bearbetning (godkännande) steget är vanligtvis den längsta i processen. Under detta steg finns det egentligen inte mycket du kan göra än att vänta. Återigen, vara medveten om att några väsentliga förändringar i din ekonomiska situation kan påverka detta skede, så innan du gör något som kan ha en inverkan, se till att du diskutera det med din långivare. När garant är nöjd, kommer låntagaren erhåller ett godkännande och rensas för att stänga.

Samt ditt bostadslån kostar, det finns andra avgifter förknippade med att köpa en fastighet du behöver tänka på, såsom kreditgivning eller underwriting, avgifter mäklare, transaktion, uppgörelse, och tredje parts kostnader. Kostnader i samband med expertrådgivning och sökningar kan krävas. Se till att du tittar in i de avslutande kostnader och andra kostnader i detalj. Det är mycket viktigt att varje kund har full förståelse för alla de kostnader som är förknippade med deras bolån. Var medveten om att andra avgifter och kostnader varierar beroende på program och långivare, så när du är shopping för ett lån, se till att få alla tillhörande kostnader så att du kan göra en korrekt jämförelse.

stängning

Det sista steget i inteckning processen är det avslutande mötet. Du bör ha en god förståelse för vad det innebär att den avslutande processen, eftersom det finns ett antal saker som du kan göra för att se till att det går smidigt och i tid. Stängningen är ett möte, oftast på titeln försäkringsbolaget, där långivaren, bostad och säljare möts för att slutföra försäljningen och inteckning processen. Utgående kostnader kan variera mellan företag och även hela landet på grund av olika lokala lagar och seder.

Ett par av avgifter att vara medveten om:

Uppkomst Avgift: Detta är den avgift som tas ut av en långivare för bearbetning av ett lån.
Lån originering Avgift: långivare ut dessa avgifter för bearbetning av inteckning avtal och andra pappersarbete.

Som med alla avgifter, priser och punkter som ingår i en inteckning transaktion, blyg inte bort från att förhandla dessa avvecklas av avtalet. Tänk på att känna till processen och att ha kunskap om den konkurrensutsatta marknaden gör att du kan bli en mer framgångsrik förhandlare.

parting tankar

Med alla de finansiella programmen tillgängliga för konsumenten, från konventionell, justerbar ränta inteckning och bara ränta, med en erfaren inteckning professionell på din sida kommer att hjälpa dig att nå ditt mål att köpa ett hem och ska spara pengar i processen. Visst din ränta är viktig, men att få rätt inteckning, får de verkliga kostnaderna för transaktionen, och att få ljud råd kan vara mycket mer värdefullt än en bråkdel av en procentuell skillnad i priset. Förbättra din expertis och kunskap innan du börjar kommer att hjälpa hela lånet processen vara en smidig och relativt smärtfri en.

Bill M | www.hotmortagedeal.com