inteckning 101 – rationellt beslutsfattande

En stor del av att få godkänt eller förkastas i inteckning processen ligger i din förmåga att fatta rationella, känslolös beslut. Det är viktigt att du skilja dig från känslomässig fråga för att få ett hus och närma hela processen som ett företag.

Folk blir lite fånigt när det kommer till pengar … speciellt när det kommer till sina pengar och i fallet med att få en inteckning du pratar om mest pengar någon någonsin kommer att spendera. Som ett resultat kommer om du kan ta känslor ur ekvationen din chans att göra rätt beslut att öka dramatiskt. Om inte, kan du vara i för en tuff väg att människor som gör inteckning beslut baserade på känslor – göra misstag.

misstag = sinnesrörelse + pengar
De som tar sin tid och fatta beslut baserat på verkligheten i deras individuella situation njuta mycket större framgång när man tittar på sina samlade finansiella situation.

Följande frågor är utformade för att hjälpa dig att avgöra hur länge du räknar med att vara i ett blivande nytt hus eller inneha en inteckning. De bör också hjälpa dig att göra den nödvändiga självrannsakan “innan” du gör ett sådant stort beslut. I själva verket, hur länge du håller en inteckning kan vara den viktigaste ekonomiska frågan du måste svara på eftersom hur du svarar kommer att avgöra de strategier som du måste följa när du väljer och betala av en inteckning.

Summan av kardemumman är att bara du kan fatta beslutet eftersom bara du vet att din position i livet nu och bara du kan fatta beslutet om vilken riktning man ska ta ditt liv i framtiden.

personliga frågor
Ett. Hur länge har du bott i din sista huset? Varför flyttade du och är det en återkommande faktor i ditt liv?
2. Väntar du några större livsstilsförändringar?
Tre. Alla stora hälsoproblem i ditt liv?
4. Kommer detta att bli din sista huset innan pensioneringen?

familj frågor
Ett. Väntar du några nya familjemedlemmar (dvs. barn, gamla föräldrar, etc.)?
2. När kommer dina barn att flytta ut?
Tre. Hur stabil är ditt äktenskap?

finansiella frågor
Ett. Jag förväntar mig en befordran eller omplacering? Är jag överfört med jämna mellanrum?
2. Hur är min övergripande jobb stabilitet?
Tre. Planerar du på att gå i pension snart eller är du bara in på arbetsmarknaden?
4. Är detta en förvaltningsfastighet med långtidshyra potential?
Fem. Istället för att sälja det här huset när vi flyttar, kan vi hyra ut det?

ekonomiska / geografiska
Ett. Är fastighetsvärdena går upp eller ner i grannskapet?
2. Är det lokala skolsystemet acceptabelt?
Tre. Vad är fastighetsskatt?
4. Vad är den allmänna ekonomiska tillståndet i området – staden, länet?
Fem. Finns det några långsiktiga förändringar som väntas till exempel vägar, skolor, köpcentra, etc.?

plats / stadsdel
Ett. Hur länge kommer det här huset uppfyller våra behov?
2. Vad är villkoret för huset? Större reparationer behövs?
Tre. Om detta är en förrätt hem kommer det att vara för liten om några år?
4. Hur är grannarna?
Fem. Verkar det allmänna tillståndet i trakten som ska förbättras eller försämras?
6. Ska du köpa det här huset bara för att det är allt du har råd?

Visst, det finns många fler frågor som kan ställas, men för att denna artikel ska vi ta en titt på några exempel som visar hur besvara vissa frågor kommer att hjälpa dig i att avgöra vilken typ av lån för att driva – 30 år fast, bara ränta, 28/2 ARM, 15 år fast och så vidare.

Exempel 1 – Om du bodde i din sista huset i cirka 10 år och huset innan det för ungefär samma tid, oddsen är att du kommer att leva i nästa en för lång tid också. Därför bör du därför och därför du kanske vill titta på antingen en 15 eller 30 år fast inteckning.

Exempel 2 – Om det här är ditt första hus och du planerar att flytta ut så fort du har råd planera därefter på den bästa inteckning för att vara i ett hus under en kort tidsperiod. Ett intresse som bara eller 28/2 ARM inteckning kan vara vägen att gå. Den 28/2 ARM fast i två år och sedan priset går upp (det är inställbart), men om du planerar att flytta snabbt ändå de första två åren är att vara lägre än en fast ränta inteckning och därmed kommer det att spara pengar. Amorteringsfria bolån är oftast skrivs över 30 år, precis som en 30-årig fast men eftersom du bara betalar räntan utbetalningarna blir lägre. Därför, om du vill sänka dina betalningar och eventuellt använda de extra pengar att spara för en handpenning på ditt nya hem då ett intresse bara inteckning kan vara ett bra alternativ.

logiska beslut + effektiv planering + pengar = framgång
Även om det är svårt, om du kommer ihåg att närma sig inköp av ett nytt hem som ett affärsmässigt beslut och inte som en känslomässig ett oddsen att du kommer att fatta rätt beslut kommer att förstärkas avsevärt.

Denna artikel kan återges endast i sin helhet.