intecknar mäklareskjortor akronymer förklarade

Har du någonsin befunnit dig i ett samtal med en fastighets professionella som lämnar du dumfounded på deras branschens jargong? Som konsumenter inom alla områden där vi inte verkar i oss själva, industri jargong kan vara förvirrande och frustrerande. När du köper ett nytt hem detta scenario är mer än sannolikt att inträffa flera gånger. När en professionell som en Mortgage Broker ofta använder vissa termer och akronymer på en daglig basis, är det helt enkelt ett förbiseende från deras sida att anta att du är invigt de definitioner av dessa ord. Medan inteckning mäklare kan vara den största “brottslingar” av denna typ av missuppfattning, de är också de första att ta ett steg tillbaka och förklara dem för dig att utrusta dig med de kunskaper som behövs för att få ett lån och viktigast av allt, känna sig trygga i att få ett. För att ge dig en skjuts, nedan är några av de vanligaste förkortningarna som används av inteckning mäklare.

EMD: allvar insättning
En inteckning mäklare kommer att hänvisa till din EMD i början av lånet processen. EMD står för allvar pengar insättning. Din allvar pengar insättning är handpenningen som är placerad på en fastighet för att göra erbjudandet att köpa legitim.

LTV: lån till värde
Bostadslån kommer vanligtvis begära att en bedömning görs på en säljarens egendom för att analysera sin belåningsgrad (LTV). Belåningsgrader skildras som procenttal. Till exempel har ett lån för $ 50.000 på en fastighet värderas till $ 100000 en belåningsgrad på 50%.

til: sanning i utlåning
Inteckning mäklare är enligt lag skyldiga att erbjuda alla blivande HYPOTEKSGÄLDENÄR en sanningen i Utlåning utlämnande (TIL). I TIL innehåller relevant lånet information såsom finansierade beloppet, räntan (APR), finansiella avgifter, samt en beskrivning av den tid som krävs för att betala av lånet.

Apr: räntan
Effektiv ränta kan vara svårt att förklara för dem som inte är flytande i matematiska och ekonomiska ekvationer. Förenklat är det den ränta som debiteras på ett visst lånebelopp bygger på, inklusive men inte begränsat till, beloppet för lånet, lånets löptid, samt eventuella extra kostnader i samband med lånet.

GFE: god tro uppskattning
En god tro uppskattning är ett dokument din inteckning mäklare kommer att ge för att bekanta dig med de kostnader som är förknippade med stängning av lånet. Dessa avgifter kommer att innehålla, kostar titel stängning, inteckning och handling kostar inspelning, avgifter långivare och eventuella förbetalda figurer. Ett exempel på ett förbetalt siffra är din risk försäkringspremie.

Det är näst intill omöjligt att känna och memorera många förkortningar som används inom den finansiella industrin. Otroligt, men din inteckning mäklare inte bara har dem memorerade men har full förståelse för var och en av dem. Så snarare än att förbryllad under din nästa samtal förhoppningsvis den korta listan över förklaras förkortningar ovan kommer att främja en säker rapport mellan dig och din inteckning mäklare.