inte förlora ditt hem till en missbedömde lån

Inteckningar, hem kapital lån och säkrade lån backas upp av ditt hem, kan sätta din egendom i riskzonen om du inte är försiktig. Varför inte prova några enkla matte, då? Det är lätt nog. Det är en del av förberedelser som krävs för att bli en expert “lån-tagare”, även när du tar din första lånet någonsin.

inget behov av att vara en matematiker

Balansen mellan din inkomst och dina spendings är en enkel sak. Men tack vare modern kredithantering verktyg, kan du komma in i en sådan utgifterna inferno som kan hamna i katastrof, som orsakas av det faktum att du glömmer bort det enkla balans, på månadsbasis.

den underbara lilla bit av plast

Kreditkort är fantastiskt när du anser att du inte behöver gå runt med kontanter och även betala för det du köper i slutet av månaden. Problemet kommer när du börjar köpa för mycket och måste refinansiera. Det är ett farligt redskap som måste användas med stor försiktighet. Detta faktum i sig kan innebära en vändpunkt i mitten av en inteckning återbetalning eller ett hem kapital lån.

början på slutet

Du har inget eget kapital kvar att lägga vantarna på, för att betala av skulden kreditkort. Tja, jag behöver inte gå in i detalj på inminent standard och risk för att förlora ditt hem, bara för att du låter saker och ting urartar.

en missbedömde lån

Det händer ofta att man tar ett lån med en kortare löptid eftersom du tror att du kan hantera.

När du inser att du också inser att en remortgage är till någon nytta, eftersom priserna har gått upp. Ännu mer så, det finns avgifter som ska betalas för remortgage att förlänga lånetiden. Så, är du fast i leran.

min lycka!

Du kan lita på din tur att få ett lån utan säkerhet för att betala för de byta avgifterna, men hur är det ökade intresset? Även om du får lån utan säkerhet, har den månatliga avbetalningen ska göras, lägga ännu mer kostnader till den du har för inteckning. Denna situation skulle kunna katalogiseras som hoppar från pannan i elden.

Det finns bara en lösning på detta: Få ett bättre jobb, ett extrajobb, öka din inkomst på ett sådant sätt att du fly klorna i konkurs … eller riskera att förlora ditt hem på grund av standard.

det låter alltför långsökt

Ja, det gör det säkert, men det är också ganska troligt. Surfa på nätet för några veckor sedan, jag kom över en undersökning om inteckning standard. Det sägs att i genomsnitt 1,5% av inteckning låntagare stöter standard, med en hög topp i delstaten Ohio i mer än fördubblas. Dessa siffror motsvarar 2005, efter en kraftig ökning under de senaste sex åren.

den verkliga lösningen

Shop runt noga innan slutligen ansöker om ditt lån. Skriv ned allt: Kostnaden för lånet, den månatliga betalningen med en liten ersättning ifall något oväntat uppstår, om du verkligen har råd med kostnaden för huset du vill köpa, allt du kan tänka dig. Fråga lån officer vad du inte är säker på.

Vad du måste vara säker på är att ditt hem kommer att förbli din. Få gratis offerter på nätet, räkna ut din budget för en typisk månad under utbetalningstiden, gör detta ett dussin gånger eller mer, men gå inte för din första lånet utan fint beräknade siffror.