inställning förväntningar – hur man ska förstå hur lång tid det tar att sälja ditt hem

Oavsett om du har sålt en bostad innan eller inte, är tanken på att sträcka ut den processen inte en gynnsam idé för någon. Du vill sälja din bostad och gå vidare till en större och bättre hus. Men inse att denna process är inte en snabb en (inte heller bör det vara) kommer att hjälpa dig att hantera dina säljer förväntningar, särskilt i dagens marknad.

vad det innebär att sälja ett hem

Du kanske inte inser hur många steg det finns i försäljningsprocessen. Här är några:
Att hitta en fastighetsmäklare – Det första du behöver göra är att hitta en fastighetsmäklare som hjälper dig att sälja din bostad. De kommer att visa hem för människor som de arbetar med eller du kan också välja att agera som din egen fastighetsmäklare.
Listar hemmet – När du är redo att sälja, kommer du vill att lista din bostad i ett antal fastigheter publikationer och online listor. Detta kommer att hjälpa dig att nå så många potentiella köpare som möjligt.
Väntar på svar – Självklart, eftersom fastigheten är ny, kan du få fler svar tidigt. Svaren kan bli mindre frekvent som tiden går.
Visar hemmet – När du börjar att få svar på din annons, har visningar av ditt hem till dessa potentiella köpare. Dessa kan ta ett par timmar vardera och kan upprepas efter behov.
Öppet hus – Vissa fastighetsmäklare väljer att ha hem öppet några timmar på helgerna så att fler människor att titta på hemma i en kortare tid.
Titta på bud – När du börjar att få svar, bör du ta emot bud för hemmet. Se över dessa bud applikationer med omsorg.
Acceptera buden – Om du ser ett bud som du vill acceptera, måste du meddela anbudsgivarna eller meddela anbudsgivarna när deras anbud inte godtogs.
Hem Inspektioner – När du har accepterat ett bud, måste du börja processen hem inspektion. Om något dyker upp under detta steg, kommer du att behöva göra reparationer (som kan ta längre tid) eller om du behöver för att få en uppskattning på reparationer och ge den nya köparen pengar att göra reparationer på egen hand.
Utgående process – Den faktiska laglott att sälja ett hem kan ta veckor, beroende på om du är i hemmet eller inte, och hur lång tid av ett depositionsavtal du väljer att ha.

Sammantaget kan processen med att sälja ett hem ta upp till ett par år från början till slut, beroende på marknaden och de inblandade steg.

varför du behöver för att förstå detta

Om du funderar på att sälja så snabbt som möjligt, kommer detta köparens marknad kräver att du börjar göra några eftergifter. Till exempel kanske du kan sälja din bostad snabbare om du listar priset lägre än andra på den lokala marknaden. Eller du kanske vill flytta från huset tidigare i processen så att den är tom och klar att flyttas in.

Naturligtvis finns det en massa olika saker som kan bromsa köparens del i processen. De kanske måste sälja sina hem, vilket kan ta några månader till ett år också.