ins och outs av dåliga lån kredit hem

Att äga ett hem är en del av den amerikanska drömmen. Det är också den största köp som de flesta av oss någonsin kommer att göra, och på grund av detta, kommer nästan alla att låna pengar för att göra det. Tyvärr, för många människor som innebär en dålig kredit hem, och det kan vara svårt att få.

Det är enkelt. Föreställ dig att gå till en bank och be för $ 200.000. Och sedan tänka mig att du har dålig kredit. Du är alltid bakom på dina räkningar, är ditt kreditkort sträckt till gränsen – eller du har inga kreditkort – och du har ingen säkerhet. Nu försöka föreställa sig vad banken kommer att säga.

Att ha ett hem är en stor del av den amerikanska drömmen, men med dålig kredit är en stor del av den amerikanska verkligheten. Det finns en massa människor med dålig kredit som vill köpa hem, men hur kan man övertyga en bank eller annan långivare att ge dem pengar om det är uppenbart att de aldrig har kunnat betala sina räkningar i tid?

Det första du ska göra om du överväger att köpa ett hem och du har dålig kredit är att försöka upprätta en bra kredit. Kontrollera att du betalar dina räkningar snabbt. Om du inte har ett större kreditkort, få en, använda den och betala räkningar omgående. Du försöker övertyga en långivare som du kan lita på att betala tillbaka pengar du har lånat. Nästa, du vill noga kontrollera din kredit värdering.

Din kredit värdering är en historia om alla dina finansiella verksamhet den avser krediter, med andra ord, hur mycket och hur ofta du har lånat och hur snabbt du har betalat tillbaka det. Kredit värderingar genereras av tre företag: Experian, Equifax och TransUnion, och du får en kostnadsfri kredit rapport per år från varje av dessa bolag. Om du funderar på att låna till ett hus, kontrollera din kredit rapport, det är fullt möjligt att det finns fel som kan sänka din score.

Anta nu att du är på väg att etablera kredit (men du är inte riktigt där ännu) och din kredit rapport är korrekt. Nästa steg är att hitta någon som är villig att låna ut pengar, och det är förmodligen det enklaste steget av alla. Med så många amerikaner har dåliga krediter, har inteckning företag svarade genom att lossa restriktioner för lån och nästan alla av dem har speciella dåliga krediter program. Naturligtvis är dessa människor ger inte bort pengar. Du kommer fortfarande att behöva gå igenom ansökningsprocessen och det finns vissa kriterier – lån till värdet förhållande, skuld-till-tal, och månadsinkomst – att de kommer att använda för att avgöra om du är en bra risk. Men glöm inte att om du har dåliga krediter och en inteckning företag är villiga att prata med dig, de vill ha din verksamhet, så var inte rädd att förhandla.

Men vad händer om de privata låneinstitut och banker vänder du ner? Är du av alternativ? Inte alls. Det finns många olika sätt du kan få pengar för ett hus om du har dålig kredit. Ett bra ställe att kolla är Federal Housing Authority (FHA.) FHA lån har mycket generösa villkor (handpenningen kan vara så låg som 3% eller mindre), är de villiga att hjälpa människor med dålig kredit och de har olika program som erbjuda bra erbjudanden till professionella personer – poliser, lärare – för att uppmuntra dem att bli husägare i samhället där de arbetar. Ett annat bra val är Fannie Mae. Denna privata företag kan göra bostadslån lätt tillgängliga – även om du har dålig kredit – genom sin Expanded Godkännande Program.

Att få en dålig kredit hem kan ta extra tid, men det är värt ansträngningen. Räntorna är låga och det finns en hel del alternativ. Dröj inte din dröm.