innan du köper varför få lånelöfte

OK. Du gjorde Äôve beslutet. Du, Aore köpa ett hus. Great! Du fick Äôve att drömhem avbildas i ditt huvud. Nu allt du behöver göra är att hitta en fastighetsmäklare, gör ditt erbjudande och flyttar in Right? Fel.

Ditt första steg bör vara att hitta en pålitlig inteckning professionell. Men att, AOS inte den roliga delen, kan man säga. Varför börja med en inteckning professionell? I ett nötskal, kan detta spara pengar, tid och öka din förhandlingsstyrka.

Din inteckning mäklare kommer att kunna berätta för dig först om du kan kvalificera sig för att köpa ett hem alls. Andra, om du är i kör för inköp, kan han eller hon berätta hur mycket hem du kan kvalificera sig för. Tänk på det. Har du och din fastighetsmäklare vill köra runt i en månad eller två värde av helger, äntligen hitta ditt drömhus, bara för att upptäcka att du inte har råd med det! Det, aos mycket tid, och tid är pengar (eller åtminstone en hel del bortkastade helger). Skulle, AOT det vara bättre up front för att veta vad du kan och inte kan köpa, ringa in det, och uppnå den underbara känslan av framgång? Självklart.

Tja, kanske du redan har tänkt på allt. Men visste du inser att säljaren av ditt drömhus kan ge dig förmånsbehandling om du, Aore lånelöfte? Säljaren har ett liv också och linjer tid som resten av oss. De vill ha erbjudanden som kommer att fungera. De don? T vill att deras hem under kontrakt, bara för att få affären falla igenom eftersom köparen inte kan kvalificera sig! Så, låt, AOS säga att du gör ett bud på ett hus och en annan part lägger bud på samma gång för samma belopp. Den andra budgivare är lånelöfte, du eller hur? T. Vilka bud ska de acceptera? Uppenbara. Ett annat scenario, låt, AOS säga att du (inte lånelöfte) gör ett bud och en annan bud budgivare lindrigare lägre men lånelöfte. Vilket bud skulle du acceptera?

Och en sista sak att täcka, det finns olika nivåer av pre-godkännanden. Den lägsta nivån kan kallas pre-kvalificering och detta innebär att inteckning professionell tar din information (intäkter, kostnader, etc.), sätta ihop allt och att du vet hur mycket hem du kan kvalificera sig för baserat på de siffror du anger. En annan nivå av förhandsgodkännande är för inteckning professionella att köra lånet genom automatiserad underwriting (blir mer teknisk, här) för att få ett godkännande under förutsättning att all din info kan verifieras. Den högsta nivån skulle köra lånet genom en långivare och faktiskt göra alla kontroller. Självklart ger högre lånelöfte dig mer att stå på och bär mest vikt vid budgivning på ett hem. I varje fall bör din inteckning professionell förse dig med ett brev om på vilken nivå du är lånelöfte.

Förhoppningsvis nu att bilden är klar, kalla det inteckning professionell innan husrannsakan. Och kanske, kanske, kanske processen bli ännu roligare.