inkludera dessa tre viktiga punkter i ditt lån modifiering svårigheter brev

Din långivare är beredda att hjälpa dig om du har problem med att göra din månatliga hus betalningar. Genom ett lån ändring program, kan de arbeta med dig för att ändra villkoren för ditt lån. Ansökningsprocessen kräver att du skriver en umbäranden brev som förklarar att långivaren varför du är i din ekonomiska situation och det är nyckeln till ditt godkännande för lån modifiering. Se till att du inkluderar de tre viktigaste punkterna som krävs av banken.

När du skriver ett brev dokumentera dina svårigheter, är det bäst att använda en riktlinje att följa när du skriver brevet. Detta gör att du kan organisera dina tankar och stanna på rätt spår. Du kommer att vara mer benägna att få godkänt för ditt lån modifiering om du itu med de tre viktigaste punkterna som beskrivs nedan.

Ett. Diskutera vad förmildrande omständigheter har inträffat som har lett till din ekonomiska svårigheter. Förklara i detalj om du drabbats av sjukdom som uppkommer höga medicinska räkningar, drabbats av en olycka, blev förminskad eller uppsagd från ditt jobb, eller andra faktorer som bidrar till din nuvarande ekonomiska situation.

2. Detalj när finanskrisen började. Kunna visa långivaren att dina ekonomiska svårigheter inte började förrän dina omständigheter oväntat ändrats på grund av svårigheter. Om du aldrig har varit sent på betalningar före nu, berätta för dem att.

Tre. Utarbeta en plan för hur du ska skära ner på kostnader genom att skapa en budget eller sälja lyxvaror och inkludera denna information i dina svårigheter brev till din långivare. De kommer att vilja veta att du vidtar åtgärder för att förbättra din situation.

Umbäranden brev är den mest övertygande delen av din ansökan om lån modifiering eftersom det “berättar din historia” till din långivare att förklara för dem att du står inför ekonomiska svårigheter.