ingen dokumentation inteckningar

Först var det inteckning “pre-kvalificering.” Denna praxis i stort sett har varit misskrediterade, helt enkelt på grund av viljan hos så många inteckning mäklare eller långivare att utfärda “förhandsurvalet” bokstäver baserade på lite bevis eller utan att kontrollera om den potentiella låntagarens finansiella detaljer. Dessa dagar kommer många stora utvecklare bedriver egen kreditupplysning innan du säljer till en potentiell spekulant.

Under höjden av hemmet köpa och refinansiering bom, blev “nej-doc” inteckningar en marknadsföring system. Annonserna lovade bolån utan tröttsamma pappersarbete inblandade i låntagarens upprättandet inkomsten, befintliga skulder, och så vidare. Dessa lån kvar i tillvaron, men som avskärmning kurs börjar klättra de kan bli svåra att hitta. Och ingen dokumentation lån är ett annat exempel på axiomet att “Om något verkar för bra för att vara sant, är det förmodligen det.”

Det finns ett par modeller för nej-doc lån. En kallas “ingen inkomst, ingen tillgång” (NINA) lån, som är så nära man kan komma till en riktig ingen dokumentation inteckning. Din ansökan kommer inte kräva uppgifter om din inkomst, anställning eller tillgångar. Långivaren kommer att grunda sitt beslut på din kredit värdering och värdet på fastigheten. Vad som krävs är en mycket hög kredit värdering. Det kan få dig godkännande på ett lån av denna typ, och kommer också att vara den avgörande faktorn i inteckning ränta.

På grund av bristen på dokumentation kommer dock räntan på lånet vara en till en och en halv procent högre än den skulle vara om ett lån till någon med din kreditvärdighet att föra en traditionell inteckning. Den enda person som ett lån av denna typ är meningsfullt är någon som känner ett behov av att nitiskt bevaka sina personliga ekonomiska uppgifter eller som av personliga skäl, anser att den rigorösa förhör som åtföljer en låneansökan är en kränkning av privatlivet.

Ett annat exempel på en no-doc lån är det “inget förhållande” inteckning. Den viktigaste delen av information som innehålls i denna modell är låntagarens inkomst. Det utesluter långivaren från att beräkna en skuld-till-tal. Utöver detta, dock, är långivaren kommer att vilja veta om andra aspekter av låntagarens ekonomiska situation. Han kommer att krävas för att avslöja tillgångar, sysselsättning och befintliga skulder.

Många långivare kommer också att kräva en viss anställningstrygghet, som bevis på att du har haft samma jobb i minst två år. The no-ranson inteckning kommer också att bära en högre ränta än en traditionell anmärkning, dock inte lika hög som NINA. Dessa lån vettigt för människor som kanske har svårt att kontrollera inkomsten, eller som bär en massa skulder.

Det finns också “uttalade inkomst” inteckning, vilket kräver att låntagaren deklarera en inkomst men behöver inte dokumentera det med lön Män eller W2s. Den typ av arbete och bevis på en anställningsperiod krävs, men bevis på lönenivå är inte. Detta lån modell kommer att ge långivaren att inspektera skuld-till-(deklarerade) tal och av den anledningen, att räntan kommer att vara endast måttligt högre än på en traditionell inteckning.

Men återigen, som med alla inteckningar, kommer låntagarens kredit värdering spelar en framträdande roll. Dessa lån är också bra för människor som har svårt att bevisa inkomstnivå, t.ex. individer som gör mycket av sina inkomster i tips eller andra kontantbetalningar.