Information om refinansiering inteckning negativt eget kapital

Det sista ett hem ägare vill uppleva är negativt eget kapital på en inteckning som har tagit smärta och kamp för att uppnå. När ödet anländer och negativt eget kapital drabbar dig, de utmaningar du överväger alternativ och det är möjligt att bli frustrerad. Medan den bistra verkligheten är att med negativt eget kapital du är på väg mot en betydande period av hårda tider, borde det inte vara det värre eftersom du kan välja att gå för refinansiering. Men är det värt att vara medveten från början att refinansiering skulle kräva att du höja tillräckligt med pengar för att du lugna ner din skuld.

Innebörden av refinansiering
Eftersom du kommer att använda dina tillgångar för att säkra nya lån och tillgången är definitivt värt mindre än vad det var värt när du tog den ursprungliga inteckningen, skulle det innebära att den nyförvärvade lånet kommer att bära högre belåningsgrad än den tidigare.

Illustration: Vi antar att din ursprungliga inteckning var värt £ 300.000 för en £ 350.000 värde av egendom eller hem. För närvarande hemmet värderas till £ 250.000 och du har £ 275.000 i skyldig till lånet. Slutsatsen är att du i princip kommer att be för £ 275.000 för att refinansiera en fastighet värd mindre än detta belopp.

En annan konsekvens att förvänta sig är att höga priser. I huvudsak är du begär för ett lån med otillräckliga säkerheter som med största sannolikhet kommer att ge högre priser än de som förknippas med den ursprungliga bolån. Resultatet är att du kan sluta refinansiering till en högre ränta och om du inte är väldigt försiktig, kan detta leda dig till en mer komplicerad ekonomisk situation än vad du upplever för tillfället.

rent-back
Det här är ett alternativ du kan ta i refinansiering när den konfronteras med negativt eget kapital, genom att helt enkelt göra en snabb försäljning sedan göra en rent-back. I grund och botten, säljer du ditt hem till en vän för ett mindre belopp efter godkännande av banken / utlåning enhet. Din kompis kommer att gå ett huvud och hyra fastigheten tillbaka till dig tills du har möjlighet att refinansiera egendom under ditt eget namn. Den praktiska scenario här är att du har använt dina egna pengar och din vän kommer inte att använda några medel, är det enda han kommer att ha gjort för att donera hans / hennes utmärkta resultat och kreditvärdighet. Naturligtvis finns det fördelar och nackdelar du skulle stöta på som din vän förvandlas till en fiende någonstans ner linjen och du vet inte vad jag ska göra! Men detta kan vara ett mycket fantastiskt alternativ om din vän är någon som du verkligen kan lita på.