information om refinansiering ett topplån

Enligt Mortgage Bankers Association, kommer 2009 att se hur mycket av inteckning refinansierar öka från cirka 850 miljarder mer än $ 1900000000000. Medan de flesta av dessa refinansieras inteckningar kommer att vara primär inteckningar, det finns många goda skäl att överväga refinansiering en andra inteckning i ditt hem. Om du gör betalningar på ett topplån, även kallat ett hem kapital lån, refinansiering kan du spara en hel del pengar på ditt lån återbetalning.

Varför refinansiera ett topplån?

Skälen för refinansiering ett topplån är inte annorlunda än skälen för refinansiering en primär inteckning. När refinansiering ett topplån kan du eventuellt sänka månatliga lån betalningar, få till en fast ränta lån från en justerbar ränta lån, förkorta löptiden för ditt lån, och även få pengar tillbaka till balans. Utöver dessa skäl, refinansiering för en andra inteckning hjälper till att kombinera din första och andra inteckning till ett lån, så att du kommer att ha endast en betalning att göra. Refinansiering ett topplån kan också hjälpa till att bli av med privata försäkringar för hypotekslån. Det är viktigast att veta att refinansiering för ett topplån är i grunden samma process som refinansiering för din primära inteckning.

gör refinansiering ditt topplån förnuft?

Det finns många faktorer att tänka på när man beslutar om eller inte att refinansiera en andra inteckning. Innan du ansöker om ett lån, bör du noga väga kostnaderna mot nyttan, för att se om det är ekonomiskt vettigt för dig. För att en inteckning refinansiera vettigt, de flesta finansiella experter tyder på att du följer några enkla tumregler:

– En inteckning refinansiera kan vara en bra idé om räntorna har sjunkit minst en procentenhet under din nuvarande topplån takt.
– En inteckning refinansiera är bara meningsfullt om du planerar att stanna kvar i ditt hus i minst fyra år till.
– Kostnaderna för att ta ut ett nytt lån plus eventuella straffavgifter för förtida återbetalning av din gamla inteckning är mindre än ditt sparande om du refinansiera.
– Dina ekonomiska förhållanden har förändrats nog att du kan kvalificera sig för en ränta som är minst en procent lägre än din nuvarande topplån ränta.

Hur refinansiera en andra inteckning

Innan du bestämmer dig för en andra inteckning, bör du utvärdera först din egen ekonomiska hälsa. Kontrollera din kredit rapport för att vara säker på att den avspeglar din nuvarande omständigheter. Om det finns felaktigheter eller avvikelser på din kredit rapport som kan sänka din kredit värdering, kontakta kreditbyråer att situationen hanteras och avlägsnas.

Om din kredit är skakig, gör vad du kan för att rehab din kredit värdering. Försök att betala av kreditkort saldon så mycket du kan, och ta med alla dina konton till aktuell ställning. I vissa fall kan du behöva lösa för att göra regelbundna betalningar på alla dina konton i flera månader innan faktiskt ansöker om en inteckning refinansiera lån.

Du vill också att bestämma vad ditt mål är att refinansiering ditt topplån för att räkna ut vilken typ av nytt lån för att söka. Till exempel, om du vill sänka din månatliga betalningar och spara pengar på din totala inteckning, leta efter en inteckning refinansiera med en lägre ränta. Om du vill sänka din månatliga betalningar, men den totala inteckning är inte viktigt för dig, försök att refinansiera till en långsiktig topplån. Om din avsikt är att betala av dina lån snabbare, leta efter en inteckning med en kortare löptid. Din månatliga betalningar kommer att bli större, men du kommer att spara en avsevärd summa pengar under hela löptiden för ditt lån. Slutligen, om du vill kombinera din primära och topplån, leta efter de lägsta räntorna och kortaste tid som du har råd.

Du kommer också vill få lån citat från flera långivare för att hitta det bästa erbjudandet. Du behöver inte refinansiera din nuvarande topplån med den ursprungliga långivaren, även om din nuvarande långivare kan erbjuda dig de bästa villkoren. Eftersom varje långivare har sina egna kriterier för att godkänna lån och beslutar om räntor, kan de lån som du erbjuds varierar med så mycket som en hel procentenhet. Det är till din fördel att shoppa runt och jämföra flera olika lån citat. Inte bara kommer du att ha ett bredare utbud av val av lån, men du kommer också att ha förhandlingsposition om du väljer att förhandla med ett visst lån företag.

Slutligen, vill du välja den bästa andra inteckning refinansiera lån som du erbjuds. När du har alla dina lån citat i linje, jämföra dem noga för att välja den bästa för dina behov. Var noga med att räkna i de avslutande kostnader och eventuella särskilda incitament som erbjuds av olika långivare i dina beräkningar. När du har gjort ditt val, kontakta vinnande långivaren och slutföra arrangemangen för din inteckning refinansiera.