information om port inteckning negativt eget kapital

Att porta en inteckning innebär att du överför en befintlig inteckning till en ny fastighet, vanligen kallad bärbar inteckning eller helt enkelt port inteckning. I huvudsak, skulle du vilja att portera ditt inteckning för att få ut av farliga grunder som negativt eget kapital, som kan bli allvarliga om de lämnas utan åtgärd. Låg ränta kan också uppmuntra dig att gå för port inteckning för att dra fördel av de låga priserna. Portering din inteckning kan också hjälpa dig att fly eventuella påföljder.

begränsade långivare
Det är underförstått att endast ett fåtal långivare skulle tillåta dig att portera inteckning på grund av negativt eget kapital för att de vill begränsa riskerna så mycket som möjligt. De flesta av dem gjorde att låntagarna till port inteckning negativt eget kapital under början av nittiotalet, men det var just gjort som ett sätt att stimulera marknaden. Det finns fortfarande ett antal av dem gör det och du kan ha tur att få reda på att din långivare är en av dem. Alla samma, om du verkligen tror att hamnen inteckning negativt eget kapital är det bästa alternativet som du har fått, inte motarbetas. Gå ett huvud och diskutera det med din långivare, övertyga dem varför du tror att du måste göra det.

Bättre än att sälja
När man står inför ett negativt eget kapital, de flesta låntagare befinner sig i förödande villkor med mycket begränsade alternativ. Ofta kunde sälja fastigheten bara vara huvudalternativet tillgängliga för dig som ett offer för negativt eget kapital. Men säljer inte faktiskt ett klokt beslut eftersom det ofta kan vara en orsak till betydande inteckning underskott och detta kommer att förvärra situationen ytterligare. Istället för att sälja, kommer portning vara mest lämpliga i sådana omständigheter, och du kommer att behöva rådfråga med din långivare innan några steg i riktning mot att sälja. Förutsatt att du har inga avsikter att förvärva ytterligare utlåning, finns det några utlåning enheter som gör att du kan portera ditt nuvarande inteckning till en ny fastighet tillsammans. Exempel på långivare som kan tillåta dig att portera ditt inteckning inkluderar Lloyds Banking Group (en del av det), Lloyds TSB och Halifax, plus rikstäckande och Coventry samhällen byggnad.

Du kan porta del av inteckning
Om du inte är förtjust i att portera hela din nuvarande inteckning, är det fortfarande möjligt att portera bara en del av inteckning och lämnas med resten. Detta skulle ske i situationer där du ändå vill behålla en del av de aktuella reportage på grund av särskilda skäl som skulle gynna din situation. Det kan vara att det finns vissa funktioner i inteckning du inte vill släppa taget. Kanske är det en speciell kurs som du vill behålla eftersom du inte kommer att njuta av det om du portera hela din inteckning.