information om inteckningar i Kanada

Så du har beslutat om den egendom som du vill köpa. Nästa steg är att ordna finanserna. Det finns vissa bestämda dos och inte göra som du borde veta innan man beslutar om inteckning system.

Gå till din bolåneinstitutet och låt dem veta om din önskan att bank med dem. Det finns vissa tips för att se till att de inte stänga ner din applikation. Nu när du har beslutat att välja ett hypotekslån göra en checklista över saker som du behöver innan du går till banken. Du skulle absolut bli tillfrågad om en fastighet bedömning dokument, dina uppgifter inkomster, tillgångar och skulder bland annat. Komma lånelöfte för det belopp du har råd är alltid en bra idé. Du vill inte att stängas om du kan undvika det .. Få lånelöfte, dvs se till att dina papper på kredit, inkomster, tillgångar och skulder är kontrollerade och att du är berättigad till lånet. Ta reda på tillräckligt om skattesatserna, system och erbjudanden som de olika långivarna har. Tänk på lånets löptid – om du vill sälja fastigheten i ett par år sedan en ballong ränta eller en justerbar sats inteckning kanske ett bättre alternativ, ett fast lån kanske ditt säkrare satsning under en längre tid. Jämför de olika systemen och tala med en formidabel lån officer för att hjälpa i ditt beslut. Det finns inteckning planer som passar var och en av er, enligt inteckning mäklare och långivare inteckning i den kanadensiska marknaden.

Det är nu något som kallas som “inteckning punkter” där i banker och andra långivare ut en annan typ av lån avgift. Du skulle som en inteckning köpare “köpa” en lägre ränta på hypotekslån. Generellt motsvarar en punkt 1% av inteckning belopp. Utvärdera om att välja detta system ger mer ekonomiska besparingar. Med allt förarbete gjort, skulle ditt hus jakten vara mycket enklare.

Att gå med din inteckning mäklare kommer att förbättra dina chanser att ett lån. Alltid kontrollera bevis för din inteckning mäklare. Håll borta från mäklare som verkar vara alltför entusiastiska att hjälpa dig eller lova saker som verkar omöjliga. Din inteckning mäklare bör hjälpa dig varje steg på vägen. Du kan bli ombedd att ytterligare handlingar. Det är trevligare att ha bara ett lån att betala av vid någon tidpunkt – när du ansöker om ett hypotekslån, inte har några andra stora lån i väntan. Om du tar emot pengar från dina vänner, släktingar är det bättre att informera banken. Vidare, med några kloka utgifter och privatekonomi fördelning på din sida, kan du stänga även lånet snabbare. Men kom ihåg att du kan få betala en särskild avgift om skulden har betalats ut på ett sådant sätt. Mortgage försäkring kan skydda din långivare om du standard. Också var inte sent i din månatliga betalningar, vilket skulle kunna medföra en straffavgift.

Innan några beslut om inteckning som kan påverka åtminstone de närmaste 20-40 åren av ditt liv, beväpna dig med allt som finns att veta och göra ett välgrundat beslut. Prata med människor som har vallas in med din långivare och lära sig av sina erfarenheter